Hirdetés

Chromebookokba is jöhet az új Intel Broadwell



|

Az idén érkező új Broadwell processzorok Chrome eszközökben is megjelenhetnek.

Hirdetés

Az Intel még az idei évre ígéri az egyébként rengeteget késlekedő új, ötödik generációs Core architektúrára épülő lapkák megjelenését (AMD vagy Intel, melyiket válasszam?). A szokásos Windows noteszgépekben és tabletekben történő felhasználás mellett a legújabb hírek szerint Chromebookokban és Chrombox eszközökben is megjelenhet a Broadwell. Francois Beaufort a Google-től megjegyezte, hogy már létezik egy Auron kódnevű modell, amit Chrome alapú tesztelési és kódolási célokra használnak.

 

Hirdetés

 

Bár az Auron valószínűleg sohasem kerül kereskedelmi forgalomba, létezése egyértelmű bizonyíték rá, hogy egyes gyártók az Intel új lapkájával tervezik Chromebookok kiadását. A Broadwell chipek előnye a jobb teljesítmény/watt arány, és a kevesebb energiafogyasztás a Haswell CPU-khoz képest, amik szintén több Acer, Dell és HP Chromebookban megtalálhatóak. Bár az asztali számítógépekbe és prémium notebookokba szánt első Broadwell processzorok csak jövőre érkeznek majd, az Intel Core M már idén megjelenhet táblagépekben és egyéb hordozható eszközökben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.