Hirdetés

Chromecast: a Google beveszi a nappalit



|

Csupán 35 dollárba kerül az összes modern tévével kompatibilis bővítőmodul.

Hirdetés

A Google tegnap délutáni sajtótájékoztatójának két sztárja az Android 4.3 operációs rendszer és megújult Nexus 7 táblagép voltak, ám az eseményen relatíve csendben egy hosszú távon a vállalat számára talán stratégiai fontosságú eszköz is bemutatkozott.


Az Egyesült Államokban 35 dollárért (durván 8000 forintért) már megvásárolható Chromecast egy viszonylag egyszerű bővítőmodul, amelyet bármely modern televízió HDMI portjába illesztve internetes videókat lehet streamelni a megjelenítőre. A periféria a Chrome webböngésző mellett különféle androidos (2.3+) és iOS-es készülékekkel is kezelhető, plusz a nyílt programozási felületeinek hála némi túlzással egy kenyérpirító is kompatibilissé tehető vele.


Egyértelműen jó hír, hogy a Chromecast a saját Wi-Fi vezérlőjén keresztül tölti le az éppen lejátszott tartalmat, nem pedig a távirányítóként használt okostelefonon, tableten vagy számítógépen keresztül kapja a streamet. A Google saját alkalmazásain (például Youtube, Play Music) túlmenően egyelőre csak a hazánkban – bütykölés nélkül – nem elérhető Netflix és Pandora képes együttműködni vele.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.