Hirdetés

Club 3D: belépő videokártya 4 GB memóriával



|

A gyártók egy jókora hányada továbbra is megpróbálja kihasználni a kevésbé hozzáértő vásárlók jóhiszeműségét.

Hirdetés

Tegnap délután a szebb napokat is megélt Club 3D bejelentette a legújabb GeForce GT 640 videokártyáját, amely legnagyobb érdekességét az 1600 megahertzen üzemelő, 128 bites adatsínen a GPU-hoz csatlakozó GDDR3-as memóriájának kapacitása jelenti: nem kevesebb, mint 4 GB VRAM került az alacsony profilú eszközre.

 

A GT 640 az NVIDIA kínálatának alsó kategóriás szegmensébe tartozik, amely a termék nevéből és a fenti modell kinézetéből komolyabb ismeretek nélkül is meglehetősen egyértelműen kikövetkeztethető.


Ettől függetlenül a kártya egyébiránt nem rossz, teljesítményre a Passmark szerint körülbelül a GTX 460 és a Radeon HD 4870 közt helyezkedik el, így moderált felbontás és részletesség mellett a leginkább erőforrásigényes játékok futtatására is alkalmas. Viszont annyira azért nem jó, hogy értelme lenne 1 gigabájtnál több memóriával szerelni, továbbá egy ilyen képességű kártya esetében a 177 eurós (~51 ezer forintos) ár is komoly túlzásnak nevezhető.


A Club3D kártyájának további specifikációi: 900 megahertzes GPU, 384 CUDA mag (955 MHz), HDMI/D-SUB/DVI kimenetek, DirectX 11, OpenGL 4.2, PhysX, 3D Vision, minimum 350 wattos tápegység.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.