Hirdetés

Commodore 64 - a héten kezdődik a modernizált C64x árusítása



|

Bizonyára sokan emlékeznek még a legendás "Komondorra", mely oly sok boldog órát okozott tulajdonosainak. A régi külső immáron modern belsőt takar.

Hirdetés

Tavaly óta tudható, hogy készülget a C64 külsejével felruházott, de a mai igényeket is kiszolgáló PC, mely ettől a héttől már kapható az Egyesült Államokban. A szívünkhöz közel álló ház belsejében egy mini-ITX alaplap lapul, Dual Core 525 Atom 1.8 GHz processzorral és nVidia ION2 (DDR3 512 MB) grafikus chipsettel. A gyártó még arra is ügyelt, hogy a billentyűk lenyomásakor az eredeti C64-hez hasonlatos hangot halljunk, ami autentikus kiegészítője a régről ismerős formának.

A gép beépített kártyaolvasót, Blu-Ray lejátszót és alapáron 2 GB DDR3 RAM-ot tartalmaz, ami megduplázható. Ezek mellé négy USB jár, illetve a klasszikus piros lámpa, mely az üzemet jelzi, egyúttal bekapcsoló gombként is funkcionál. Az új C64 természetesen a legújabb monitorokra és tévékre is tud csatlakozni, és 1080p HD minőségű videót tud lejátszani, melyhez hat csatornás audio is társul. Végül, de nem utolsó sorban Wi-Fi is rendelkezésünkre áll, amennyiben nem a hagyományos Ethernet csatlakozón keresztül kívánunk nyitni a világra. A 8-bites éra emlékére a boot menüből direktben választható a C64 emulátor, vagy a Commodore saját operációs rendszere, melynek segítségével pillanatokon belül játszhatjuk egykori kedvenceinket. A gép mellé a gyártó egyébként Ubuntu 10.10-et kínál, de természetesen Windows is feltelepíthető, ha a vásárló úgy kívánja. Az új C64 tehát kinézetében retró, de funkciójában teljes értékű, modern PC.

Öt különböző felszereltséggel vásárolhatjuk meg, melyben a legolcsóbb a 250 dolláros C64x Barebones, mely csupán a házat és a beépített kártyaolvasót tartalmazza. C64x Basic jelöléssel kapjuk meg 595 dollárért a fentiekben említett alapgépet (alaplap, processzor, memória) 160 GB HDD-vel, de nincs mellé optikai meghajtó. A C64x Standard 250 GB HDD-vel, DVD Tray Drive-al, Wi-Fivel és Bluetooth kapcsolattal 695 dollár, míg a C64x Deluxe 4 GB memóriával, 500 GB HDD-vel DVD Slot Drive-al 795 dollárt kóstál. A csúcsmodell C64x Ultimate névre hallgat, mivel Blu-Ray meghajtóval, és 1 Tb-os merevlemezzel rendelkezik, ára pedig 895 dollár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.