Hirdetés

Cooler Master: megérkezett az új midi-torony király



|

A patinás gyártó új Gladiator háza elsősorban azoknak ajánlható, akik eddig nem engedhették meg maguknak a felsőbb kategóriás típusok megvásárlását.

Hirdetés

Új, közepes méretű számítógépházzal bővítette kínálatát a Cooler Master. A Gladiator RC-600 röviden leginkább úgy jellemezhető, hogy a ház, amely az RC-690 kiváló felépítésű belsejével és a Centurion 5 letisztult, elegáns külsejével kívánja meghódítani a felhasználókat. Tehát amolyan "vegyes gyümölcs" házikóról van szó, de akár a szellőztetés mesterének is nevezhetnénk a Gladiator RC-600-at.

 

gladiator_rc600.jpg
 

 


Nem kevesebb, mint 5 darab 120 mm-es ventilátor szerelhető a házba, ám ha valakinek még ez sem lenne elegendeő, akkor négy propellert bármikor 140 mm-es változatokra cserélhet. Alapkiépítésben két ventilátor jár a házhoz, az előlapi panel mögött egy 120, míg a ház tetejében egy 140 mm-es egyed került beszerelésre.

 

gladiator_rc600_2.jpg
 

 


Ahogy azt manapság illik, a meghajtóhelyek rögzítése csavarmentesen van megoldva, viszont a merevlemezek fiókja fix rögzítést kapott. Bár a tápegység alsó elhelyezhetősége miatt a fő komponensek feljebb kerültek a megszokottnál, a nagyobb grafikus kártyákkal még így is gond lehet a HDD-keret miatt. Jó hír viszont, hogy az ATCS 840-esnél látott "CPU-lyuk" az RC-600 alaplapi tálcájára is rákerült, azaz hűtőcsere esetén elég levenni a jobb oldali fedlapot, és könnyedén hozzáférhetünk a felfogató csavarokhoz. Az össze-vissza tekergő kábelek számára egyszerű, de nagyszerű megoldást talált ki a gyártó, mindössze a mellékelt kötegelőket kell befűzni az alaplapi tálcába, és máris rendezetté tehetjük a kusza madzagokat.

 

gladiator_rc600_3.jpg
 

 


Az előlapi I/O-panelt gazdagon felszerelte a gyártó, a két USB-kapu, a mikrofon be- és a fejhallgató kimenet mellé FireWire és eSATA-aljzat is került. Apró figyelmesség a bekapcsolt állapotot jelző LED kiiktatásának lehetősége, mellyel az éjszakai használat alatt fellépő "kék lézerfény" jelenséget akadályozhatjuk meg.


A Gladiator RC-600 már kapható/rendelhető a külföldi boltokban, és minden bizonnyal a magyarországi megjelenésre sem kell már sokat várni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.