Hirdetés

CoreTemp 0.97.1



|

Kis segédprogram, amellyel a számítógépünkben található processzor(ok) hőmérsékletének alakulását követhetjük nyomon.

Hirdetés

Mindannyian szeretjük azokat a programokat, amelyek csak egy feladatra használhatók, de arra tökéletesek. Pontosan ilyen a CoreTemp is, amely egyetlen funkcióval bír: segítségével folyamatosan figyelemmel kísérhetjük a számítógépünkben található processzor vagy processzorok/magok hőmérsékleti adatait. Telepíteni nem szükséges, felülete egyetlen ablakból áll. Ez egyrészt processzorunk alapadatait (azonosító, revízió, név, működési frekvencia, tokozás) tartalmazza, valamint a szenzorokból kiolvasott aktuális hőmérsékleti adatokat mutatja – magonként külön-külön.

 

coretemp.png

A beállítások menüpontban néhány változtatást is eszközölhetünk a program működésével kapcsolatban. Egyrészt megadhatjuk, hogy milyen időközönként történjen a szenzor kiolvasása (ez az érték 10 és 9999 ezred másodperc között lehet), valamint azt, hogy a kiolvasott értékek milyen gyakran frissüljenek a program által vezetett naplóállományban. Ez utóbbi funkció természetesen ki is kapcsolható, ha nem szeretnénk visszamenőleg rögzíteni a processzorunk hőmérsékletében bekövetkezett változásokat. Mindezek mellett beállítható, hogy Celsius- vagy Fahrenheit-fokban mutassa-e a hőmérsékletet, ahogy az is, hogy túlmelegedés esetén jelenjen-e meg, vagy sem figyelmeztető üzenet.

 

Hasznos, egyszerű alkalmazás a CoreTemp. Egyelőre kevés processzortípust ismer ugyan, de a fejlesztő folyamatosan bővíti a program tudását.

 

 

Adatok

  • Processzor(magok) hőmérsékletének kijelzése
  • Hőmérséklet-kijelzés az óra mellett
  • Naplózás funkció
  • Több processzormag támogatása
  • Vista alatti működés
  • Fejlesztő: Arthur Liberman
  • Ingyenes

 

Értékelés

Előny: hasznos alkalmazás, telepíteni nem szükséges

Hátrány: csak modern processzorokkal működik

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 3

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.