Hirdetés

Corsair újdonságok a Computex-en - Graphite Series 600T, Professional Series Gold és AirFlow Pro bemutató



|

A Corsair három új termékkel jelentkezett a Computex-en. Komolyabb igényeket is kielégítő közepes méretű számítógépház, profi tápegységek óriási teljesítménnyel, és a memóriamodulok adatairól tájékoztató LED-es kijelző a repertoárban.

Hirdetés

A mai nappal hivatalosan is megkezdődött 2010-es Computex kiállításra három vadonatúj terméket hozott a memóriamoduljairól és SSD meghajtóiról ismert Corsair. A 600T jelű számítógépház a Graphite Series sorozat első tagja, amely mid-tower méretben igyekszik a nagyobb és drágább Obsidian Series erényeit felmutatni, az új Professional Series Gold moduláris tápegység sorozat 750, 850 és 1200 W-os tagjai szervereknél alkalmazott technológiákkal érik el a 80 Plus Gold minősítést, az AirFlow Pro nevű érdekes és látványos eszköz pedig színes LED-ekkel jelzi a memóriák hőmérsékletét és aktivitását.

 

Graphite Series 600T számítógépház: az Obsidian széria tudása közepes méretben

 

A Corsair nemrég tört csak be a számítógépházak piacára a full-tower méretű, igen jól sikerült, ám nem olcsó Obsidian széria 700D és 800D jelű modelljeivel, a most bevezetett Graphite sorozat első tagjával pedig lefelé szeretnék bővíteni termékpalettájukat, megőrizve a nagy Corsair házaknál megismert kitűnő légáramlást, kényelmes szerelhetőséget, igényes, innovatív megoldásokat, és a valóban minőségi kivitelezést.

 

 

A Graphite Series 600T acél vázszerkezetet kapott, amelyre ABS műanyagból készült borítás került, oldallapjai a kényelmes reteszek segítségével könnyedén, szerszám nélkül leemelhetők, a tetején egy I/O panelt találunk két audio-, egy FireWire, egy USB 3.0, és négy darab USB 2.0 aljzattal. Az újdonság öt darab 5,25 hüvelykes foglalatot kínál az optikai meghajtók számára, míg a kényelmesen szerelhető belső merevlemezrácson hat darab 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtót helyezhetünk el. A 600T a microATX és ATX alaplapokat is befogadja, elegendő hely van a háromutas SLI vagy CrossFireX rendszerek kiépítésére, és az extra hosszú videokártyák is beférnek, ha leszereljük a merevlemezrács felső részét.

 

 

A megfelelő hűtésről három darab ventilátor gondoskodik: az előlapi panel alsó felén egy 200 mm-es légkavaró szívja be a friss levegőt, a hő távozását pedig a ház tetején elhelyezett 200 mm-es, és a hátul helyet kapott 120 mm-es darab segíti. Mindhárom ventilátor mosható porszűrő betétet, levehető takarólemezt, és fehér LED-es világítást kapott, a hűtési teljesítményt és a zajszintet pedig a beépített fordulatszám-vezérlővel szabályozhatjuk. A mérnökök a vízhűtő helyének előkészítéséről sem feledkeztek meg.

 

 

Az igényesen kialakított kábel-menedzsment rendszer megakadályozza a csúnya, és a légáramlást is akadályozó kábel-rengeteg kialakulását, az alaplapi tálcára pedig egy szerelőablak került, amely megkönnyíti a processzorhűtő ki- és beszerelését. A Corsair Graphite Series 600T számítógépházak valamikor a nyár folyamán érkeznek két év garanciával, 150 dollárra körülire becsült végfelhasználói áron.

Professional Series Gold tápegységek: szerverek technikája a játékosok gépében

 

A gyártó Professional Series Gold néven bemutatkozó új tápegység családjával a legnagyobb energiaigénnyel rendelkező felhasználókat célozza meg, ennek megfelelően a sorozat minden tagja hatalmas teljesítménnyel, és olyan technológiákkal büszkélkedhet, amelyeket leginkább szervereknél szokás alkalmazni.

 

 

A 750, 850 és 1200 W-os kivitelben kapható tápegységek teljesítik a 80 Plus minősítés legszigorúbb Gold fokozatának követelményeit is, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 50 %-os terhelés mellett 92%-os hatékonysággal képes üzemelni - ez pedig igen jó adatnak számít. A kiváló eredmények eléréséhez hozzájárulnak a fejlett Zero Voltage Switching és Zero Current Switching technológiák, melyek a kapcsolásból adódó veszteségek, és az elektromágneses interferencia mértékét csökkentik. Különálló DC-DC feszültség-szabályzó áramkörök tartoznak a 3,3V-os, az 5V-os, és a 12V-os ágakhoz, maguk a tápegységek egyetlen 12V-os ággal, és aktív PFC támogatással rendelkeznek, továbbá teljesítik az ATX12V v2.31-es, illetve EPS 2.92-es szabványok előírásait.

 

 

A teljesen moduláris kialakításnak köszönhetően csak azokat a kábeleket kell csatlakoztatnunk, amelyekre valóban szükségünk van, így elkerülhetjük a levegő útját álló, és a látványt is rontó kábel-kavalkád kialakulását. A Corsair hét év garanciát vállal a százezer üzemórára hitelesített termékre. A Professional Series Gold tápegységek a nyár folyamán kerülhetnek forgalomra, egyelőre ismeretlen, ám az 1200 W-os modell esetében 300 dollárra becsült fogyasztói áron.

AirFlow Pro: villogó LED-ek jelzik a memóriák állapotát

 

A Corsair harmadik újdonságát leginkább azok fogják értékelni, akik ablakos számítógépházzal rendelkeznek, és szeretnek gyönyörködni a drága hardvereszközök látványában. Az AirFlow Pro egy parametrikus kijelző, amely színes LED-ekkel tájékoztatja a felhasználót a memóriamodulok hőmérsékletéről és aktivitásáról.

 

 

Az eszköz kizárólag a gyártó DHX Pro (a modulok adatait méri) technológiájával felvértezett Dominator memóriákkal használható, az adatokhoz pedig egy kis öttűs csatlakozó segítségével fér hozzá. A kijelző a Corsair AirFlow memóriahűtő ventilátorok tetejére is felszerelhető, igazán látványos külsőt kölcsönözve mindkét eszköznek. A szélső LED-ek a modulok aktivitását jelzik, míg a középső hat LED zöld, sárga vagy piros színekkel tudósít az aktuális hőmérsékletről. A rendszer működése jól megfigyelhető az alábbi videón.

 

 

A Corsair AirFlow Pro nyáron kerül piacra, két év garanciával, egyelőre ismeretlen áron.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.