Hirdetés

Corsair VX450



|

A Corsair VX450 az energiaspórolás magasiskolája, nem véletlenül kapta meg a 80Plus minősítést.

Hirdetés

450 watt! Ekkora teljesítményt képes leadni a Corsair VX családba tartozó tápegysége, amelynél elsődleges szempont az alacsony fogyasztás és a zajtalan működés. A 80Plus minősítés alapján már sejtettük, hogy a hatásfok legalább 80 százalék lesz, de a tapasztalatok szerint bizonyos tartományban nem ritka a 90 százalékot megközelítő érték sem.

 

A 450 wattos teljesítmény átlagosnak mondható, vagyis az egy videokártyás, négymagos rendszerekhez tökéletesen elegendő. A hűtésről egy halk, 12 centiméteres ventilátor gondoskodik, de az átlagtól eltérően belül műanyag légterelő lapokat helyeztek el, hogy a légáramlat a legszükségesebb helyekre is eljusson – talán egy 8 centiméteres ventilátor a hátoldalon szerencsésebb megoldás lett volna.

 

 

corsair_vx450_k.jpg

 

 

Sem a belső felépítésre, sem a felhasznált alkatrészek minőségére nem lehet panasz (a korántsem névtelen kondenzátorok például 105 Celsius-fokig vannak hitelesítve, jók a forrasztási pontok, a hőszigetelés és hűtés). Működés közben is bebizonyította a Corsair, hogy kiválóan teljesít, hatásfoka pedig mérhetően jobb a másfél-két évvel idősebb Enermax Libertynél, ami a felvett teljesítményben mutatkozik meg. Úgy gondoljuk, hogy a Corsair javára mért, alapjáraton 4, terhelve pedig 11 wattos különbség jó eredmény.

 

 

corsair_vx450.png

 

 

Persze azt nem állítjuk, hogy ezzel megspóroljuk havi villanyszámlánk felét, de környezettudatosság szempontjából ez a mennyiség sem elhanyagolható. A táp mellett szól a rendkívül kedvező végfelhasználói ár, az öt (!) év garancia – és persze a PC World Ajánlata díj is!

 

 

Értékelés:

Előny: spórol az energiával, halk, olcsó

Hátrány: csak egy darab PCI-Express tápcsatlakozó

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.