Hirdetés

CRT-t is megelőző LCD technológia



|

Az eCinema szerint technológiája tökéletesen helyettesíti a CRT-t.

Hirdetés

Mivel az LCD-knek mindig van háttérvilágításuk, a fekete színt sose tudták visszaadni úgy, mint a CRT-k. Az eCinema Systems szerint viszont az új LCD technológiájuk minden szempontból megelőzi a CRT-t.

Az új technológiának van egy másik neve, ami kicsit közismertebb: HDR, azaz High Dynamic Range LCD. Ez a szokásos 24-bites színmélység helyett lehet 30, 36 vagy akár 48 bites is. Ez akár 4000 szintű szürkeárnyalatot is jelenthet. Ez a "deep color" nevű technológia teljes mértékben kompatibilis az új, 1.3 HDMi szabvánnyal. A legvonzóbb tulajdonsága azonban mégis az állítólagos 30000:1 kontrasztarány. Ezzel olyan fekete színt tud produkálni, amit a CRT nem. Az első termékek ez év végére várhatóak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.