Hirdetés

Csak 2014-ben váltja le az NVIDIA a Keplert



|

A Maxwell nem csak erősebb lesz, de kevésbé energiaigényesnek is ígérkezik.

Hirdetés

A dolgok jelenlegi állása szerint az NVIDIA Kepler GPU-architektúrája olyan sikernek mutatkozott, hogy a gyártó nem bánja, ha még egy évig a frontvonalban marad. Eredetileg 2013-ban indították volna útjára a következő-generációs architektúrát, erre azonban tovább kell majd várni.

A Maxwell nem csak erősebb lesz, de kevésbé energiaigényesnek is ígérkezik. A TSMC döntése szerint azonban csak 2013. végén gyárt majd 20nm-es lapkákat, emiatt pedig a Maxwell debütálása is csúszik.

Bár az NVIDIA vélhetően megsürgethetné a gyártást, és még a jövő év végén piacra dobhatná az új architektúrát, várhatóan ezzel kivárják a 2014-es CES-t (január) vagy CeBIT-et (március). A GK11x-es GPU-család tehát újabb 12 hónapot marad a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.