Hirdetés

Csak a PowerPointban létezik a Google okos kontaktlencséje



|

Hiába állt a Novartis a Verily mellé, még mindig nem létezik a forradalmi termék.

Hirdetés

A Verily a Google anyacégének, az Alphabetnek az egyik vállalata, amely kifejezetten tudományokkal foglalkozik - azonban a top terméke még sokáig nem kerül forgalomba. 

Hirdetés

2014-ben nagy szenzáció volt a Google okos kontaktlencséje, amely állítólag képes mérni a vércukorszintet. 

Egy korábbi Verily-dolgozó szerint azonban a termék továbbra is kizárólag a PowerPointban létezik, a forradalmi ötlet tehát egy darabig még nem váltja meg a világot. 

A tervek szerint a cukorbetegek könnyű és gyors módszerrel, az okos kontaktlencsével mérhetnék a vércukorszintjüket, az eszköz ugyanis ezt a könnyekből tudná megállapítani. 

A jelentések szerint azonban kérdéses, hogy tudományosan valaha is sikerül-e értékelhető terméket alkotni az elv alapján, a prototípusok ugyanis nem működnek, és más cégek sem jártak sikerrel a kategóriában. Az ok az, hogy a könnyek mégsem tudják megfelelően pontosan jelezni a vércukorszintet. 

Épp ennek a projektnek köszönhette egyébként az indulását a Verily, amely mellé 2014-ben a Novartis is odaállt. A termékfejlesztés és -népszerűsítés ennek ellenére még mindig csak a kutatási fázisban tart. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.