Hirdetés

Csak meleg helyzetekben hangoskodik a Strix GTX 750 Ti OC



|

Az ASUS videokártyája sokat hoz ki az NVIDIA GeForce GTX 750 Ti-ből.

Hirdetés

Az ASUS bemutatta a Strix GTX 750 Ti OC videokártyáját, amely az NVIDIA Maxwell architektúráját hasznosító GeForce GTX 750 Ti grafikus vezérlőre épül. A specifikációkat tekintve úgy tűnik, hogy a gyártó közel sem volt elégedett a referenciamodellel, ezért megpróbált egy vonzóbb alternatívát letenni az asztalra. 

Hirdetés

Ennek az eredménye lett a Strix GTX 750 Ti OC, amely a kártya alap órajelét 1020 MHz-ről 1124 MHz-re emelte, a GPU Boost órajelét pedig 1085 MHz-ről 1202 MHz-re. A 7,7 százalékos teljesítménynövekedés ellenére ráadásul a hűtés miatt sem kell aggódni

A gyártó DirectCU II hűtője 58 százalékkal csökkentette a hőmérsékleteket, és persze a zajszintet is. Ami azt illeti, a kevésbé erőforrás-igényes játékoknál, a Blu-ray-filmek lejátszásánál és a hasonló feladatoknál, ahol a GPU nem melegszik 65 Celsius-fok fölé, a hűtőventilátorok be sem kapcsolnak; így a kártya teljesen némán teszi a dolgát. A 2 GB GDDR5-ös VRAM mindenesetre 5,4 GHz-en dolgozik, kimenetnek pedig HDMI-ből, DVI-ból és DisplayPortból válogathatunk. Sajnos a hónap végére ígért kártya vételára még nem ismert. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.