Hirdetés

Csak néhány alkalmazással lesz 3-4 utas SLI a Pascalon



|

A játékok esetében nem lesz támogatott a kettőnél több GeForce összekötése.

Hirdetés

Mint a tegnapi GeForce GTX 1080 tesztünkben is kiemeltük, a Pascal architektúrától kezdve az NVIDIA megszüntette a 3-way és 4-way SLI opciókat. Ennek következtében legfeljebb kettő GeForce GTX 10-szériás videokártyát köthetnek össze a felhasználók, pontosabban szoftveresen csak a 2-way SLI-t támogatja a chiptervező cég.


Hirdetés


Mostanra kiderült, hogy ettől függetlenül néhány alkalmazás esetében megoldható lesz a három- és négyutas SLI, például az Unigine Heaven, 3DMark FireStrike, továbbá a Catzilla szintetikus mérőprogramokkal kettőnél több videokártya is meghajtható marad. Ezzel a lépéssel valószínűleg az overclockerek kedvében kíván járni az NVIDIA, hogy azok óriási pontszámok produkálásával ingyen reklámot csaphassanak a GeForce kártyáknak.



Megemlítendő, hogy a DirectX 12 és Vulkan programozási felületek beépített multiadapter módjával elméletileg megkerülhető a korlátozás, ezeken keresztül kettőnél több GeForce GTX 10-szériás kártyát is meghajthatnak a videojátékok. A jövőben a játékfejlesztőkhöz kerül a multiadapteres labda, nekik kell majd implementálniuk a több GPU kezelését.


(Forrás: PC Perspective, TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.