Hirdetés

Cserélhető a Kangaroo Notebook számítógépes része



|

Laptopnak tűnő dokkolóegység, továbbá két mini PC található a dobozában.

Hirdetés

Váratlan innovációval rukkolt elő a laptopok piacán az InFocus által birtokolt Kangaroo. A most bejelentett Kangaroo Notebook csak első pillantásra tűnik egy szokványos notebooknak, valójában egy laptopnak tűnő dokkolóegységről van szó, fixen beépítve a portokon túl csak billentyűzet, touchpad, kijelző, akku, mikrofon, hangszórók és webkamera található a házában. Az alaplapot, processzort, memóriát, háttértárat és hasonló komponenseket tartalmazó számítógépes része egy cserélhető modulban kapott helyet, ilyen modulból rögtön kettő darab jár majd a termék mellé.


Hirdetés


A Kangaroo Notebook mögötti ötlet, hogy a két modul cserélgetésével a vásárlók fizikailag elszeparálhatják a magáncélú és a munkára használt számítógépes környezeteiket, vagy esetleg többen is használhatják ugyanazt a hardvert anélkül, hogy esélyük lenne megsérteni a másik felhasználó magánszféráját. A tervek szerint a szokatlan hardver október közepén kerül piacra az Egyesült Államokban, méghozzá 300 dolláros (~83 ezer forintos) áron.



Ebből sejthetően nem kell komoly teljesítményt elvárni a számítógépes moduljaitól: az egységek Intel Atom x5-Z8350 processzort, 2 GB memóriát, 32 GB eMMC háttértárat, Bluetooth 4.2 LE és W-Fi ac vezérlőket, továbbá előtelepített Windows 10-et kaptak. A laptopos egységbe 11,6 hüvelykes és 1366×768 pixeles kijelző került, az akkujának kapacitását sajnos nem árulta el a gyártó. Négy port található rajta: audio Jack, SD kártyaolvasó, USB 2.0, USB 3.0.


(Forrás: Engadget, Kangaroo Laptop)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.