Hirdetés

Csinos egér járt nálunk - BX700 egér teszt



|

Az ASUS-t az utóbbi időkben a dizájnos netbookjai miatt szerepeltettük az oldalon, ámde most több szép kütyüt is piacra dobtak.

Hirdetés

Az ASUS BX700 egérből két verzió, sötétszürke és fehér létezik - nálunk a fehér változat járt, amely gyöngyházszínű felső részével bizton elnyerheti a nők szívét (az enyémet legalábbis elnyerte). Méretileg a középkategóriát képviseli, se nem kicsi, se nem nagy, a tömege viszont lehetne nagyobb, ugyanis mivel teljes egészében műanyagból készült, ezért elég könnyű hatást nyújt. A műanyagborítás egyébként igazán igényes, a már említett gyöngyházszínű felső rész nagyon sima, míg az oldalsó részek, ahol igazából megragadjuk az egeret az ujjunkkal, már mattak és könnyen megfoghatók, nem fog kicsúszni az egér a kezünkből.

Ergonomikus formára alakították ki, jobbkezeseknek való, a bal oldalára elhelyezett két gomb, amelyek az internetoldalak közötti vissza-előre való váltásra hivatottak, könnyen elérhetők, azonban a megszokott görgetőgomb egy kissé föntre került. Ez annyit jelent, hogy amikor a tenyerünket az egéren pihentetjük, akkor meg kell szokni, hogy más egerekhez képest egy kicsit hátrébb kell mozdítani az ujjunkat, hogy görgethessünk.

A BX700 felbontásával és a csatlakoztatásával semmi gondunk nem akadt: 1200 dpi-re képes, úgyhogy precíziós munkákra is használhattuk (grafikai programoknál próbáltuk ki). A működéséhez két AAA elem szükséges, amelyet a gyártó a csomagban mellékelt. Bluetooth-technológiát használ: az egér alján kell átbillenteni a kapcsolót, ezután kapcsolódik a Bluetooth-képes számítógéphez, amelyen már csak engedélyezni kell a kapcsolódást, és máris használhatjuk az egeret.

Összegezve tehát dizájnilag és ergonómiailag nagyon rendben van az egér, egyedüli negatívumként csak a görgetőgomb nehéz elérését említhetném, de ez is pár perc alatt megszokható. Mivel pedig az ára is alacsony (kb. 7000 forintnak megfelelő összegért szerezhetjük be), ezért az ASUS BX700-at kifejezetten ajánljuk megvételre. (Klikk a képre a teljes galériáért és a többi képért!)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.