Hirdetés

Csökkenőben a Phenom II X4 940 Black Edition ára



|

A legújabb négymagos csúcsmodell közelgő bejelentése okán egyre vonzóbb vétellé válik a szorzózármentes "fekete kiadás".

Hirdetés

Az Intel Core i7 ellenében még alulmarad, a négymagos Core 2-es központi egységek ellenében azonban igen jól teljesít az AMD Phenom II-es CPU-családja. Hamarosan újabb vérfrissítést kap a termékcsaláda Phenom II X4 955 személyében, ám ez a típus már csak a DDR3-as memóriákat támogatja, így aki nem óhajtja lecserélni bevált DDR2-es rendszerét, annak más alternatíva után kell néznie. Számukra jó hír, hogy a Socket AM2+ foglalatba illeszkedő Phenom II X4 940 ára mélyrepülésbe kezdett a napokban, az amerikai webáruházak többségében jócskán 200 dollár alatti árat kérnek el a szorzózár nélküli 3 GHz-es órajelen ketyegő Black Edition processzorért.

 

phenom2.jpg
 

 


Európában is hasonlóan remek a helyzet, jobb helyeken már 185 euróért is hozzá lehet jutni a 940-es modellhez. Forintra átszámolva körülbelül 55000-es végösszeget kapunk, mely nem is áll messze a valós helyzettől. A szemfüles felhasználók bruttó 61000 Ft-ért is megvásárolhatják már a Phenom II X4 940-et, mely ár ugyan még mindig sok egy átlag magyar PC tulajdonos számára, ám platform szinten a legjobb vételt kínálja jelenleg az AMD.

 

amd_pres_3_k.png

 


Hogy meddig fog folytatódni az árcsökkenés, azt nem tudni. Több, mint valószínű, hogy az AM3-as generáció elterjedésével egyre inkább háttérbe kerülnek majd a jó öreg Socket AM2+-os típusok, hiszen az AM3-as változatok probléma nélkül üzemelnek az AM2-es alaplapokban. Aki viszont nem bírja kivárni az új CPU-k megjelenését, az bátran vágjon bele a 940-es megvételébe, sem alapórajelen, sem pedig túlhajtott üzemmódban nem lesz panasza erre a típusra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.