Hirdetés

Csúcskategória olcsón: GeForce 7900 GTO



|

Nem feltétlenül kell százezer forintnál is többet költenie annak, aki csúcskategóriás videokártyára vágyik.

Hirdetés

Az MSI az NVIDIA kiemelt partnereként egy azon kevés cégek közül, akik szállíthatnak GeForce 7900 GTO lapkával szerelt grafikus gyorsítót. Az NVIDIA-ról MSI feliratosra átragasztott matricán kívül azonban a gyártónak nem sok köze van a termékhez, persze ha a dobozt nem számítjuk. Ennek komoly oka van, hiszen a GTO változat gyakorlatilag semmiben nem tér el a GTX-től azon kívül, hogy memóriaórajelei némiképp alacsonyabbak - ezáltal gyakorlatilag ezüsttálcán kínálja a lehetőséget, hogy tuningolva drágább változatához hasonló teljesítményt hozzanak ki belőle. Az MSI segítségünkre is siet, ha teljesítményt szeretnénk növelni: jó szokásához híven ugyanis segédprogramok garmadáját kapjuk a mellékleten. Sajnos ezek azonban nehézkesen működnek Windows Vista alatt.

 

gto2.jpg

 

A kártya alaphelyzetben is meglehetősen gyors, teljesítménye nem sokkal marad el a GTX-től. A DirectX 9-es grafikus gyorsítókat leginkább kihasználó Elder Scrolls IV: Oblivion nevű játékban 3 képkocka/másodpercnél sosem nagyobb az eltérés, és ez 3Dmark06 alatt sem több 3-4 százaléknál. A referenciahűtés a nagyobb változathoz hasonlóan csendesen működik, alapjáraton gyakorlatilag nem hallható az egyébként meglehetősen nagy méretű bordával kombinált ventilátor, de terhelés alatt sem növekszik meg a fordulatszám hallhatóan. Azok számára, akik erős felső-középkategóriás grafikus kártyát szeretnének, kiváló megoldás lehet a GTO, tudásához képest ugyanis nagyon kedvező áron kapható.

 

MSI NX7900GTO-T2D512E

  •  G71-es grafikus mag, 90 nanométeres gyártástechnológia
  •  512 megabájt 256 bites memória
  •  650 megahertzes magórajel
  •  1320 megahertzes memória
  •  DirectX 9.0c támogatás

 

Előny: Olcsóbb mint a GTX változat, de hardveres oldalról teljesen megegyezik azzal

Hátrány: Nehezen beszerezhető

Teljesítmény: 82

Szolgáltatás: 91

 

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.