Hirdetés

Csúszik a Skylake-X és a Kaby Lake-X



|

Az Intel augusztus-szeptemberre csúsztatta a processzorok megjelenését.

Hirdetés

A legtöbben májusra-júniusra várták a Skylake-X-et, az új információk alapján azonban a Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok csak augusztus-szeptemberben kerülhetnek forgalomba. 

Hirdetés

Miért jön egyszerre a Skylake-X és a Kaby Lake-X, illetve miben térnek el? A Skylake-X 10-, 8- és 6-magos processzorokat vonultat majd fel, míg a Kaby Lake-X csak négymagosat. Az előbbi széria tagja a 6950X is. 

Ezek a processzorok 140 wattos fogyasztással bírnak, a négymagos Kaby Lake-X 112 wattal is beéri. Azt nem tudni, hogy az Intel miért döntött ez utóbbi mellett is, hiszen a 7700K már a piacon van. 

A kiadás ideje akár egybe is eshet a németországi Gamescommal. A CPU-k a 2066-os foglalatba lesznek beilleszthetőek, vagyis új alaplap is kell hozzájuk - X299-es lapkakészletre építő. 

A pletykák szerint az Intel jelenleg a cache méretét variálva igyekszik növelni a teljesítményt - az új platformon az Intel Optane mellett a DDR4-2667-et is támogatja, négycsatornás működésben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.