Hirdetés

DD-WRT-képesek lettek a Trendnet legjobb routerei



|

Három csúcsmodellre is telepíthető lett a DD-WRT-s firmware.

Hirdetés

Aki egyszer már próbálkozott egy router beállításait speciálisabb irányból módosítani vagy megvizsgálni, az valószínűleg már tudja, hogy a DD-WRT-s firmware akár csodákra is képes lehet egy ilyen eszközzel. A Trendnet bejelentette, hogy három csúcskategóriás, AC1900-as routeréhez is elérhetővé tette ezt a fajta kompatibilitást: immáron a TEW-818DRU és a TEW-812DRU mellett a TEW-811DRU is támogatja a DD-WRT-t. 

Hirdetés

A Linux-alapú, nyílt forráskódú firmware segítségével a lehető legtöbb hozható ki egy-egy routerből: átállíthatjuk például a sugárzott jelerősséget, Wi-Fi hotspotot gyárthatunk, VLAN-okat állíthatunk be a vezetékes portokhoz és az USB-s képességeket is testre szabhatjuk. 

Manapság egyre több az olyan router a piacon, amely támogatja a DD-WRT-s firmware-eket. Jó hír, hogy néha erre utólag is van lehetőség, így például most a Trendnet frissítésének hála. A megfelelő firmware letöltése után csak egy rövid telepítésre van szükség. 

 

Fotó: CBS Interactive

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.