Hirdetés

Dél-Korea megszünteti a papír alapú tankönyveit



|

Az ázsiai ország 2015-ig szeretné elektronikus jegyzetekkel felváltani a hagyományos tankönyveket

Hirdetés

Az Oktatási Minisztérium bejelentése alapján 3,5 év alatt fog megtörténni a változás, melynek leginkább az asztali számítógépek, a laptopok és az okostelefonok gyártói örülhetnek, mivel a digitális átállás a tervek szerint 2,5 milliárd dollárt fog igényelni. Az "Intelligens Oktatás" névre keresztelt program felhő alapú hálózattal fog működni, mely biztosítja a diákoknak a hozzáférést a tankönyvekhez, illetve a házi feladatok letöltését és feltöltését is. Az online osztályok működése azoknak is előnyös, akik valamilyen okból (betegség, időjárási körülmények, stb.) nem tudnak bemenni az iskolába, hiszen így ugyanúgy részt vesznek az oktatásban, mint a padban ülő társaik. A tervek szerint 2014-re az összes általános iskolai tankönyv digitalizálva lesz, a következő évben pedig már a középfokú oktatás könyvei is, de az átmeneti időszakban a hagyományos és a virtuális rendszer is működni fog.

Ezzel együtt a kispénzű családoknak az Oktatási Minisztérium ingyenesen biztosít számítógépet, illetve minden iskolában vezeték nélküli hálózatot hoznak létre.

"A koreai diákok teljes mértékben készen állnak a digitális oktatásra, így elérkezettnek látjuk az időt a paradigmaváltásra." - nyilatkozta a minisztérium, egy nemzetközi kutatásra hivatkozva, melyben 16 ország 15 és 19 év közti iskolásait vizsgálták, hogy mennyire veszik igénybe az internetet és a számítógépet a tanulásban. Mivel Korea az elsők között volt, ezért egyértelmű volt, hogy elérkezett az idő az oktatás megreformálására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.