Hirdetés

Dell: az SSD-k sikeresek, de nem oldják meg az adattárolás kérdését



|

A növekvő HDD-árakból az SSD-k profitálnak, de a piacot nem váltják meg.

Hirdetés

A lecsökkent HDD-készletek miatt a merevlemezek árai az egek magasságába indultak el - ez az SSD-meghajtók értékesítésének kedvez, ami a Dell szerint jó, azonban nem oldja meg az IT-ipar problémáit.

 

A krízishelyzetben azért nem lehet egyértelmű váltás egy SSD, mert ezek a meghajtók még mindig drágák, és az adattárolási piac csak egy kis részét birtokolják. A problémát a thaiföldi áradások okozzák, amik miatt számos HDD-gyárat és alkatrészgyártó üzemet kellett bezárni. A korábbi ígéretek ellenére most úgy néz ki, a készlethiány 2012-ben egész évben fennállhat.

 

A Dell szerint az SSD-k eladásai jelentősen nőnek majd, azonban még mindig túl drágák és túl kicsik, emellett nagyon erős marketingre is szükségük lesz, ha nagyobb népszerűséget akarnak az ilyen adattárolóknak. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.