Hirdetés

Dell Inspiron 7720 Special Edition



|

Meglepően jól teljesít játékok terén is a Dell 17 hüvelykes laptopja.

Hirdetés

Ugyan nem mutatja az Inspiron 7720 visszafogott, ezüst-fekete dizájnja, de egy olyan noteszgépről van szó, mely az asztali gépek teljesítményét képes felmutatni – legalábbis közelítőleg. A puha, bőr hangulatú burkolat mögött egy 17,3 hüvelykes full HD kijelző dolgozik, a TN-cellákból álló panel félmatt felületet kapott. Az erőteljes háttérvilágítással ellátott billentyűzet szigetes profilú, numerikus blokkot is kapott. Ha nagy is a készülék, azért a teljes szerkesztőbillentyű-készlet már nem fért el rajta, és a kurzorgombok is összetöpörödtek és beszorultak az Enter alá. Jókora érintőpad szolgál beépített mutatóeszközként, persze a négy USB 3.0 kapu valamelyikére nyilván illesztünk majd egy gamer egeret, ha játszani szeretnénk. Az egyik port PowerShare-kompatibilis.

 


Esetünkben egy Core i5 processzor pörög a gépben, vállvetve a 2 GB-os Nvidia GT 650M GPU-val és 6 GB RAM-mal, ami elég jó teljesítményt ad a mai játékokhoz is, a 3D Mark 11-en 1600-as kombinált értéket mértünk, a PC Mark 7 pedig 3344-et mutatott. A mai játékok is mennek ezeken az alapokon, ha nem is maximális beállításokkal, de mindenképpen full HD felbontás mellett. A 750 GB-os merevlemez noteszgép viszonylatban elég nagy, gyárilag kapunk vele egy 64 bites Windowst, a Dell szokásos indítópultját és egy próbaidőszakra internetes biztonsági csomagot is McAffee-től.

 


Több mint 3 kilogrammot nyom a 7720-as, és a legtöbb laptoptáskába nem fér bele, így valószínűleg nem lesz állandó útitársunk, persze attól még alkalmilag bőven szállítható. Nehézségéért cserébe lekerekített formák és puha felső burkolat védi a nem elhanyagolható teljesítményt, amivel nagy felbontásban is részletes látványt nyújt a mai játékok legtöbbje. Nem kell zavarba jönnünk a full HD videók szerkesztésekor és médiakonvertáláskor sem, a Core i5 ezeken a területeken is jól teljesít.

 

Adatok

- 17” full HD LCD, Intel Core i5 3210, Nvidia GT 650M (2 GB DDR5), 6 GB DDR3 RAM, 750 GB HDD, 2.1 csatornás hangrendszer, DVD-író, HDMI, 4×USB 3.0, LAN, kártyaolvasó, Windows Home Premium 64 bit

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.