Hirdetés

Dell: mégsem biztonságosabb az Ubuntu



|

A Dell weboldalán mégsem tartja az Ubuntut biztonságosabbnak a Windows-nál.

Hirdetés

A Dell már 2007 óta árul Ubuntuval szerelt PC-ket, és úgy tűnt, hogy a gyártó teljes mértékben a Linux-alapú operációs rendszer mellé állt, még a Microsoft Windows árán is. Külön részleget szenteltek weboldalukon az OS ajánlásának, ahol felsorolnak tíz érvet az Ubuntu választása mellett.

 

Az egyik fontos mondat az volt a Dell listájában, hogy az Ubuntu biztonságosabb a Windows-nál, és a vírusok és spyware-ek többsége nem veszélyezteti a Linux felhasználóit. Így azt állította a Dell, az Ubuntu nem csak képes mindarra, amire a Windows, de még sokkal biztonságosabb is.

 

Azonban nem csak a felhasználók és a sajtó vette észre, hogy a Dellnek Ubuntu vs. Windows-oldala indult. Úgy tűnik, a Microsoftnak is feltűnt a rovat, ugyanis a Dell már sokkal visszafogottabb stílusú szövegre cserélte az említett részt; és nem támadja a Windows-t.

 

Az új szöveg ehelyett külső forrásokra hivatkozik, amelyek szerint az Ubuntut a vírusok és spyware-ek többsége nem érinti. A Dell Ubuntu-részlege itt található.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.