Hirdetés

Dell: nonszensz, hogy a PC halott



|

Hosszú ideje hallhatjuk, hogy a PC-knek befellegzett - Michael Dell rácáfolt a témára, kipukkasztva a tabletpiac által generált buborékot.

Hirdetés

Hosszú ideje hallhatjuk, hogy a PC-knek befellegzett: a megszokott számítógépek kora lejárt, hamarosan egy új éra kezdődik, amelyben a személyi számítógépek már koránt sem lesznek meghatározóak, ellentétben a mobil eszközökkel, főként a tabletekket és okostelefonokkal. A Dellnél megunták a hosszú ideje hallható dogmákat, amiket a tabletpiac generált. A vállalat alapító-tulajdonosa és ügyvezetője, Michael Dell rácáfolt a témára, kipukkasztva a tabletpiac által generált buborékot.

 

Egy, a Financial Times-szal folytatott interjú során egyértelművé vált, hogy a Dell alapítója, tulajdonosa és ügyvezetője, Michael Dell nagyon megelégelte az utóbbi időkben hangoztatott jövőkép folyamatos sulykolását. Külön kiemelte, hogy mire a PC-k fontosságát tekintve bármilyen valós csökkenést észre lehet majd venni, addigra sok hosszú-hosszú év telik még el.

 

 

"Másfél milliárd PC van világszerte, és amíg a Gartner itt is, ott is megváltoztatja az előrejelzéseit, ugyanabban az időben azt is előrevetítik, hogy 2014-re kettő milliárd PC lesz a világon." - mondta Dell. "Ezért amikor ezt figyelembe veszem, azt hiszem, hogy annak az ötlete, hogy a PC többé nem meghatározó, egyszerűen nonszensz."

 

Michael Dell szavait valóban alátámasztják a Gartner elemzései. Noha a Gartner gyakorlatilag egyfolytában csökkenti a várakozásokat a PC-eladásokkal és a piaccal kapcsolatban, összességében még a negatív kép is növekedést mutat. Emellé az idei második negyedévben emelkedtek is a PC-eladások, tehát egyértelmű, hogy az emberek továbbra is vásárolják őket. Azt, hogy ezután mi történik, csak akkor tudhatjuk meg, ha az elhúzódó gazdasági recesszió véget ér.

 

Ugyanabban az interjúban Michael Dell a HP döntését is kommentálta, miszerint a Hewlett-Packard úgy döntött, kilép a PC-s piacról. Dell kritizálta a választást, ugyanakkor hálás is riválisának, hiszen a döntésük révén jelentős részesedést veszítenek majd, amiből a Dell csak profitálhat. A HP-t tekintve egyelőre a jövő kérdése, hogy valóban végigviszik-e a döntésüket, vagy pedig az újabb, frissebb jelentések teljesülnek be, amelyek szerint a HP kirúgja a jelenlegi ügyvezetőjét.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.