Hirdetés

Dell szupernotesz a játékpiacon



|

A Dell bejelentette kétmagos Intel processzorra épülő, új noteszgépet, amelyet kimondottan játékosoknak szán. A cég kitartóan dolgozik azon, hogy megszilárdítsa pozícióját a nagy haszonnal kecsegtető játékpiacon.

Hirdetés

Az XPS M1710, a Dell eddigi leggyorsabb otthoni felhasználásra szánt noteszgépe, háromféle Intel Core Duo processzorral rendelhető (1,83 GHz; 2 GHz; 2,16 GHz). Alapkiszerelésben 256 megabájtos NVIDIA GeForce Go 7900 GS grafikus kártya gondoskodik a megjelenítésről, de ez is fokozható, pontosabban lecserélhető egy 512 megás NVIDIA GeForce Go 7900 GTX-re. Ami a memóriát illeti, maximum 4 gigabájt kétcsatornás 667 megahertzes DDR2 RAM tehető bele. Merevlemez-választékára sem lehet panasz: 7200 RPM kategóriában 60, 80 és 100 gigabájt a kínálat, és ha ez sem volna elég, akkor rendelhető 5400 RPM-es 120 gigabájtossal is. Operációs rendszerként a tévézést támogató Windows XP Media Center Edition jár hozzá.


Hogy minden részlet jól látható legyen, a Dell egy 30 százalékkal megnövelt fényerejű, 1920x1200 képpont felbontású 17 hüvelykes, szélesvásznú kijelzőt épített a készülékbe. További megdöbbenésre adhat okot, hogy bár az ilyen noteszgépeket általában asztali használatra szánják, a Dellnek sikerült mindezt 4 kilogramm alá "préselnie", így az simán a hordozható kategóriában maradt. Az igazi vonzereje azonban mégsem ez, hanem a 35 százalékos teljesítménynövekedés elődjéhez, az XPS M170-es típusjelű notebookhoz képest.

Megfigyelők szerint a Dell mindent megtesz, hogy kivívja a játékosok elismerését, közismert ugyanis hogy azok nagyon lojálisak kedvenc márkájukhoz. A cég már márciusban két jelentős lépést tett ebbe az irányba: először is piacra dobta XPS 600 Renegade desktop PC-jét (a 2 millió forintot meghaladó árú konfigurációt szétkapkodták, a weboldal tanúsága szerint mára teljesen elfogyott), majd felvásárolta a népszerű, kimondottan játékosoknak szánt, felső árkategóriás PC-ket gyártó Alienware-t.

 

A játékpiac gyors növekedése roppant kedvező hír a hardveriparág számára, különösen azután, hogy az otthoni PC-k átlagára 1000 dollár alá csökkent az Egyesült Államokban az elmúlt három hónapban. A kétmagos processzorok megérkezésével a nagy hardvergyártók hordozható és asztali gépekkel egyaránt ellephetik a piacot, noha erre korában csak egy-egy különleges cég, például éppen az Alienware vagy a Voodoo Computers vállalkozott.



A Dell az XPS M1710 noteszgép "gyengébbik" fekete változatát 2600 dollárért (kb. 560 ezer forint) kínálja, míg az erősebb piros modellért már akár 3400 dollárt (közel 730 ezer forintot) kér.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.