Hirdetés

Dell XPS 18: egybegép másként



|

Tabletként és asztali számítógépként is használhatjuk a terméket.

Hirdetés

Valójában az egybegépek és a táblák nagyon hasonlítanak: mindkettőnél adott a kijelző, amely mögé a mérnökök bepakolják a hardverelemeket. Ezt a logikát követve az XPS 18 tervezésekor a mérnökök egyesítették a két termékkategóriát, és készítettek egy méretes, 18 hüvelykes kijelzővel rendelkező táblagépet, valamint egy külön talapzatot hozzá. Így született meg a Dell hibrid eszköze, amit használhatunk tabletként, illetve a dokkolóba helyezve klasszikus PC-ként a mellékelt billentyűzet és egér segítségével.

Hirdetés


Az ötvözés működőképes, kapásból beindítja az ember fantáziáját, ám nem kompromisszummentes. Habár a talapzat dönthető, valójában egy passzív elem, minden csatlakozó a kijelző részen kapott helyet, így azokból csak nagyon keveset kapuk. Külön videokimenet, Ethernet-kapu nincs, és a nyolc az egyben kártyaolvasó mellett USB-kapuból is kettő van, igaz azok legalább 3.0-sok.


De nem csak emiatt érezhetjük azt, hogy inkább egy táblagépet kapunk, mint egy használható egybegépet. A korlátozott hely és a fogyasztás leszorítása miatt az eszköz teljesítménye visszafogott. Videovágásra, PC-s játékok és más erőforrás-igényes programok futtatására az XPS 18 nem igazán alkalmas, a meglévő otthoni számítógépünket nem tudjuk kiváltani segítségével, pedig nem egy olcsó termékről beszélünk, leggyengébb konfigurációja 320 ezer forintért, az erősebbek körülbelül 400 ezer forintért vásárolhatóak meg.


Névjegy

– Forgalmazó: Dell Magyarország
– Ár: 320 000 Ft-tól
– Teljesítmény: 6
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 6


Adatok

– Intel Pentium/Core i3/i5/i7 CPU
– 18,4” multitouch, full HD IPS
– Intel HD Graphics 4000
– max. 8 GB DDR3 RAM
– max. 1 TB HDD/256 SSD
– tartozék billentyűzet, egér, állvány
– 2×USB 3.0 port
– Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth
– 464 × 284 × 18 mm


Előny:
kétféle felhasználási mód, remek kijelző
Hátrány: kevés csatlakozó, visszafogott teljesítmény


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.