Hirdetés

Drágul a memória!



|

Emelkedni kezdtek a régóta mélyponton lévő DRAM árak

Hirdetés

Évek óta csökkenő tendencia mutatkozott a DRAM árak alakulásában, ám piaci elemzők szerint ez a folyamat lassan megfordul. A gyártók áprilisban 3-5 százalékos, májusban pedig 10 százalékos emelést hajtottak végre a szerződéses partnereikkel kötött egyezségekben.

 

memoria_k.jpg

 

Szakértők szerint az áremelkedésnek több oka van. Egyrészt a lassan közelgő iskolakezdés, másrészt több gyártó erősen korlátozta termelését. Várhatóan az 1GB-os modulok ára tovább növekszik, és néhány disztribútor már elkezdte felhalmozni készleteit, ami további áremelkedést eredményezhet.

Május elejére a nevesebb 1 gigabájtos 667MHz-es DDR2 memóriachipek szerződéses ára 1,91 dollárról 2,16 dollárra emelkedett, míg az úgynevezett „value" chipek 1,6 dollár helyett 2,04 dollárért cseréltek gazdát.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.