Hirdetés

Drágul az SSD, felejtsd el a nagy tárhelyet



|

Az emelkedő árak miatt a gyártók idén is maradnak a 128 és a 256 GB-os tárhelyű gépeknél.

Hirdetés

Az SSD-k gyorsabbak, takarékosabbak és csendesebbek a merevlemezeknél - ez csak néhány ok, hogy miért szeretik jobban a felhasználók egy gépben elsődleges meghajtóként az SSD-ket. 

Hirdetés

Sajnos az SSD-k még mindig drágábbak, éppen ezért van az, hogy általában egy laptop olcsóbb egy 1 TB-os HDD-vel, mint egy 256 GB-os SSD-vel. 

Mindez pedig nem változik semmit az idei évben. A DRAMeXchange jelentése szerint az SSD-k árai a következő hónapokban 16 százalékkal emelkedhetnek. Ez azt jelenti, hogy a PC-s gyártók maradnak majd a 128 és a 256 GB-os SSD-meghajtóknál, és nem váltanak a drágább, 512 GB-os vagy 1 TB-os modellekre. 

Az áremelés mögött több ok is húzódik, de alapvetően a kereslet-kínálatra vezethető vissza. A fogyasztói igények kiszolgálása miatt a PC-s és a mobilos gyártók nagy erővel vásárolják a készleteket, miközben az SSD-gyártók a jelenlegi 2D-NAND MLC megoldásokról a 2D-NAND TLC-re és a 3D-NAND-ra állnak át. 

Aki tehát gyors tárhelyet szeretne, annak továbbra is SSD-t kell vásárolnia, aki pedig több tárhelyet, annak HDD-t. Az átmenetet még mindig egy-egy eltérő adattároló, esetleg egy hibrid jelenti. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.