Hirdetés

Tovább drágulnak a merevlemezek



|

Összességében akár 25 százalékkal is emelkedhet a HDD-k ára.

Hirdetés

A merevlemezek az SSD-meghajtókkal szemben két ponton tudtak erősek maradni: áruk jóval alacsonyabb, és kapacitásuk és sokkal nagyobb. Úgy tűnik, az első előny elúszni látszik a tartós és csendes, gyors, ám eddig jóval drágább SSD-kkel szemben.

 

A Japánban bekövetkezett március 11-i katasztrófák miatt számos olyan gyár megsérült, amely a merevlemezpiacra készített alapanyagokat a különféle gyártóknak. A Texas Instruments súlyos károkat szenvedett, és szeptember előtt nem szállítanak partnereiknek.

 

 

Ennek eredményeképp a szükséges vezérlőchipekből igen komoly hiány mutatkozhat. A Western Digital és a Seagate egyaránt a Texas Instruments-től és az STMicroelectronics-tól kapják a kellő alkatrészeket, így mindkét vezető gyártó komoly nehézségek elé néz.

 

A HDD-k árai már az elmúlt hetekben 10-15 százalékkal emelkedtek, az új hírek tükrében pedig további 5-10 százalékos áremelkedés várható. Az első negyedévben 160 millió merevlemezt szállítottak le, a másodikra jóval kevesebbet, csupán 100 millió darabot jósolnak. A legtöbb szakértő szerint aki HDD-vásárláson gondolkozik, jobb, ha minél hamarabb beszerzi a választott merevlemezt, hiszen azok ára összesen akár 25 százalékkal is emelkedhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.