Hirdetés

Drágulnak a videokártyák



|

Az AMD és az NVIDIA is fentebb viszi a DDR3-as memóriát használó vezérlők árát.

Hirdetés

A Digitimes értesülései szerint meghatározó esemény közeleg a videokártyák piacán a következő néhány hónapban valamikor. Sajnos ezúttal nem pozitív változásról lesz szó. Az AMD és az NVIDIA állítólag egyaránt növelik a DDR3-as memóriát használó grafikus vezérlőik vételárát. 

A szó-beszéd szerint amikor megjelenik az Intel Haswell processzorsorozata, akkor megérkezik a második áremelési hullám is. Erre azért kerül sor, mert a várakozások szerint sokan vesznek majd új PC-t, vagy újítják fel a jelenlegi asztali gépüket. Ez egyébként a Windows 8-nak is jót tenne, hiszen a cél az operációs rendszer esetében is ez lett volna a tavalyi megjelenés óta - eddig kevés sikerrel.

A DDR3-as memóriát használó videokártyák egyébként a belépőkategóriát és a középmezőnyt képviselik. Jelen pillanatban ezek 100 euró alatti áron kaphatóak, de ha valóban ennyi árváltozásra lehet számítani, akkor ezt a határt fölfelé is átléphetik a kártyák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.