Hirdetés

Drobo 4 Bay FW800 - USB 2.0 Storage Array



|

Ha közlekedési lámpát láttunk már, akkor képesek leszünk kezelni a Drobo-t is

Hirdetés

 

Újszerű megoldást üdvözölhettünk a Data Robotics Inc. részéről, melyről beszámoltunk már megelőzőleg az Axico napon tartott Drobo élő bemutató kapcsán. A DROBO egy olyan asztali redundáns adattároló, melyet nem kell adminisztrálni, így gyakorlatilag hozzáértés nélkül használható. Redundáns, RAID jellegű tömböt épít automatikusan két, három vagy négy, tetszőleges méretű és márkájú SATA merevlemezből, teljesen automatikusan. Bármikor, akár adatátvitel közben kicserélhetünk egy lemezt, az adattartalom biztonsági hátterének újraalkotása automatikusan, a háttérben zajlik le (a következő cserét csak e művelet befejeztével ejthetjük meg). A Drobo jelzőfényei a forgalmi lámpák mintájára tájékoztatják a felhasználót meghibásodásról, a kapacitás szűkéről illetve folyamatban lévő kötet építésről.

 

drobo_nas2.jpg
 

A négy rekesz tetszés szerint feltölthető eltérő kapacitású merevlemezekkel is, de a legjobb kihasználtságot három vagy négy azonos méretű egységgel érhetjük el. Példaként három 1 terabájtos meghajtóval (3,6 TB valós kapacitás) 1,8 GB hasznos kapacitást nyerünk. Még egy meghajtó hozzáadásával már 2,7 GB áll rendelkezésünkre.

 

Nem csak USB 2.0, hanem FireWire 800 csatolóval kerül forgalomba, a Mac felhasználók és a nagyobb teljesítmény kedvéért. A legújabb iMac segítségével megtapasztalhattuk, hogy mennyi előnyt jelent a FireWire 800 használata az USB 2.0-val szemben. 3,74 gigabájtos (4019807) teszt fájl készletünket 1 perc 42 másodperc alatt másoltuk le a FireWire csatlakozáson keresztül az iMac-re, ugyanez USB 2.0-án keresztül egy hasonló teljesítményű pécére 2 perc 12 másodpercet vett igénybe. Ugyanennek a csomagnak a Drobo-ra felmásolása FireWire 800 csatlakozással 5 perc 47 másodpercig, USB 2.0 csatlakozáson pedig 6 perc 31 másodpercig tartott, vagyis az írás sebessége érezhetően alacsonyabb az olvasásnál. (Mivel OS X alatt nem adott a lehetőség a DROBO-n használt NTFS partíciók írására, ezért a nyílt forráskódú NTFS-3G szoftvert alkalmaztuk erre a célra.)

 

drobobenchmarkmeresek.png

Drobo sebesség mérések eredményei (perc:másodperc)


 

Az USB 2.0 csatlakozás természetszerűleg fogja vissza a tömb sebességét, amin valamelyest mozdít előre a FireWire 800, de mi igazán egy eSATA csatlakozással felszerelt változatra várunk. Átlag feletti ára ellenére, rugalmas bővíthetősége és magától értetődő kezelése miatt jó választás lehet a Drobo olyan irodáknak, ahol nincs IT munkatárs, rendszergazda.

 


 

Névjegy

 

Termék: Drobo 4 Bay FW800 & USB 2.0 Storage Array

Forgalmazó: Axico Kft.

Ár: 168 228 Ft

Web: Drobo honlap

 

 


 

Adatok

 

  • 4 rekeszes RAID adattároló
  • SATA merevlemez fiókok
  • Legfeljebb 16 TB névleges kapacitás
  • Rugalmas kötetkezelés
  • Lépcsőzetes kapacitás bővítés
  • USB 2.0 és FireWire 800 csatlakozás
  • Windows, Mac és Lunix komnpatibilis
  • Opcionális DroboShare NAS modul

 

 


 

Értékelés

 

Drobo 4 Bay FW800 & USB 2.0 Storage Array

Előny: Rugalmas használat, jó merevlemez kihasználtság, FireWire 800 sebességelőny

Hátrány: Magas ár

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 3,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.