Hirdetés

Dual-GPU-s NVIDIA az EVGA-től - GTX 590?



|

A hírek szerint két GF104-es GPU-ra épül a szörnyeteg, és kevesebbe kerül majd, mint egy GTX 580.

Hirdetés

Az idei CES-en az EVGA egyik legérdekesebb újdonsága egy szörnyetegnek kinéző videokártya volt, amely dual-GPU-s. Sajnos nem erősítették meg, hogy pontosan milyen magok dolgoznak a kártyán, a két GPU jelenléte azonban bizonyos, ugyanis egyenesen három DVI kimenetet találunk a vezérlőn, és NVIDIA 3D Surround-támogatást.

 

A Tech Report információi szerint két GF110-es GPU került a kártyára, a Hexus viszont azt állítja, a GTX 460-ban megismert GF104-es magok dolgoznak a videokártyában. Ami viszont biztos, hogy az EVGA szörnyetegén minimum nyolc darab Samsung K4G10325F egy gigabites GDDR5-ös DRAM lapka található, ami azt jelenti, hogy legalább 2 GB memóriával van dolgunk.

 

A két nyolctűs PCIe-csatlakozóból táplálkozó kártya akár 375 wattot is képes fogyasztani, így mindenképpen erős tápegység kell majd mellé. A hűtésről három darab ventilátor gondoskodik, amelyek egy alumínium hűtőborda fölött vannak. A kártya egyébként meglehetősen vastag réz hőcsövekkel van ellátva. Ami a méretét illeti, az EVGA GTX 580 vízhűtéses változatánál több centivel hosszabb a behemót, amely a jelenlegi információk szerint tavasszal érkezik, és kevesebbe kerül majd, mint egy GTX 580.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.