Hirdetés

Dune HD TV-301



|

Merevlemez fiók és kártyaolvasó fokozza a médialejátszás komfortját.

Hirdetés

A PC Worldben már korábban beszámoltunk a Dune HD TV-101 képességeiről, gyakorlatilag most a nagy testvér kerül a boncasztalra. A TV-301 kicsit nagyobb dobozban érkezett, kicsit termetesebb, de azért még mindig egy egyszerű kompakt szériáról van szó. Képességek terén sincs nagy különbség a 101-hez képest, csupán belső 3,5" HDD fiók, illetve SD-kártya bemenet kapott helyet a lejátszóban, valamint egy sokkal nagyobb és könnyebben kezelhető távirányítót csomagoltak mellé. A kis testvér esetében az irányítás igen vérszegény volt, ezért ennek külön örültünk, mint ahogy annak is, hogy egy nagyon kellemes iOS szoftver segítségével is kényelmesen lehet kezelni a TV-301-et, ha valaki telefonnal vagy táblagéppel oldaná meg inkább a feladatot. Van is mit irányítani, hiszen az univerzális hibrid médialejátszó zene-, és videólejátszó képességei mellett NAS funkcióval, P2P letöltéskezeléssel, fájlrendszerkezeléssel, digitális tévéprogramok fogadására alkalmas set-top-box funkciókkal,

IPTV streamek fogadásának képességével és teljes egészében személyre szabható felhasználói felület kialakításával dicsekedhet, így szinte képtelenség belekötni a Dune HD TV-301 tudásába. A Sigma Designs processzor és a 256 MB RAM elvileg elég is lenne mindehhez, de a tesztelés során többször is belassult a menürendszer, és indításkor is nagyon sokat gondolkodott a gép. Viszont lejátszás közben soha nem tapasztaltunk lassulást, még 1080p/24 Hz mellett is simán futott minden. A feliratokat is hibátlanul kezeli, az egyetlen idegesítő pont az, hogy a feliratok helyzetét a képen nem jegyzi meg, ezért ezt minden esetben be kell állítani. Apró hibák ezek, amelyeket meg kell említeni, de összességében együtt lehet velük élni, a pozitívumok mellett ez viszonylag könnyű feladat. Ráadásul az ár sem ijesztő, így a Dune HD TV-301 korrekt vételnek tűnik. Forgalmazója a NEON Multimedia Kft.

Adatok

– Sigma Designs 8670 médiaprocesszor, HDD fiók, kártyaolvasó, 2×USB 2.0, kompozit és komponens kimenetek, sztereó, audió és SPDIF, USB 3.0 slave, Gigabit LAN, opcionális Wi-Fi 802.11n és DVB-T, teljes HD hangtámogatás (pl. DTS HD)

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.