Hirdetés

Dupla DVD író egy házban



|

Mostantól megspórolhatunk egy meghajtóhelyet a gépházban.

Hirdetés

Helyszűke miatt notebookokban már régóta vékony kivitelű optikai meghajtókat alkalmaznak, azonban egyes kisméretű márkás asztali számítógépben is találkozhattunk hasonló megoldással. Ezek a meghajtók mégsem mondhatók általánosnak, aminek bizonyítéka, hogy az asztali gépekbe szánt ATAPI felületű DVD egységek kivétel nélkül normál (5,25") méretűek.

 

px-db608al2.gif
 

 

A Plextor PX-DB608AL típusjelzésű optikai egység mérete szintén 5,25 hüvelyk, de ebben már két DVD író foglal helyet. Mint a vékony meghajtók többsége, a Px-DB608AL sem teljesítménybajnok, csupán 8-szoros sebességre képes, míg a CD médiák esetében ez az érték 24-szeres. Ugyanakkor kárpótol minket, hogy a meghajtó képes a DVD-RAM médiák kezelésére, illetve a lemezek betöltése nem a hagyományos tálcás, hanem a sokak által kedvelt -- a Pioneertól ellesett -- slot-in rendszert alkalmazza.

 

608al_front_k.jpg

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.