Hirdetés

Dupla HDMI-s, Mini-ITX-es alaplap a VIA-től



|

A VIA új Mini-ITX-es alaplapja ideális lehet HTPC-kbe. 5 kijelzőt is tud kezelni, és nem jelent számára gondot az 1080p-s lejátszás.

Hirdetés

 

Mini-ITX-es alaplapokat már korábban is láttunk, és már akkor is megmutatkoztak az előnyei. A VIA most bemutatta legújabb fejlesztését, a VB8003-at, ami nem csak integrált Mini-ITX-es megoldás, de még dupla HDMI-t is ígér.

 

A DVI és VGA portokkal is megáldott alaplap LVDS kimenetet is kapott, így egyszerre akár öt darab kijelzőt is irányíthatna. A Trinity Platformra épülő VB8003-ra a VIA 1,6 GHz-es órajelen működő Nano processzora került, egy VX800-as médiaprocesszor társaságában.

 

Az alaplapon integrált S3 GPU is helyet kapott, mindezekhez pedig 4 GB memória társul. Az ígéretek szerint az 1080p-s videók lejátszása zökkenőmentes, sőt, a rendszer a 2560 x 1600-as felbontást is kezeli. Ez talán már kicsit sok lenne egy otthoni HDTV-nek.

 

A VB8003 mindenesetre egy remek multimédiás, HD-képes mini alaplap, ami bátran ajánlható lehet majd HTPC-be. Sajnos sem az árát, sem a megjelenésének idejét nem ismerjük. 

 

via-vb8003.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.