Hirdetés

Durván csökkentek a PC eladások



|

Egy év alatt 14 százalékot zsugorodott a piac, az elemzők a tabletekre és a Windows 8-ra mutogatnak.

Hirdetés

Tegnap az IDC elérhetővé tette az idei első negyedév PC-eladásait összefoglaló statisztikáját, amely alapján 2012 azonos időszakához képest durván 14 százalékkal zsugorodott a piac. A vállalat 1994 óta készít efféle kimutatást, azóta soha nem csökkent ilyen mértékben az értékesített számítógépek száma.


Az 5 legnagyobb gyártó közül a legnagyobb mértékben – bő 31 százalékkal – az Acer eladásai csökkentek, de a maga mínusz 23,7 százalékával a HP sem büszkélkedhet. Az egyetlen nagyobb, talpon maradt gyártó a Lenovo volt, amely eladásai lényegében nem változtak az utóbbi egy évben.


Az elemzők szerint a durva csökkenés több okra vezethető vissza: egyrészt a táblagépek előretörésével egyre kevesebbet és kevesebbre használjuk a számítógépeinket, másrészt pedig a Windows 8 nem hogy növelni nem tudta az eladásokat, de valószínűleg még csökkentette is azokat. Ehhez mi hozzátennénk még, hogy az utóbbi években döbbenetes mértékben megnövekedett a hardverek teljesítménye, amely következtében durván kitolódott a PC-k élettartama – minek újat vásárolni, mikor a régi is tökéletesen megfelel a célnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.