Hirdetés

E-papír a NEC-től



|

A NEC e-papírja maga mögé utasítja hagyományos társát, és kíméli a szemet.

Hirdetés

Az új kijelző az NEC egyik leányvállalatának műhelyében készült, az LCD Technologies jóvoltából. A korábbi csúcsot jelentő 8 szürke árnyalatot most sikerült 12-re emelni, amivel már jóval kontrasztosabbá és ezáltal olvashatóbbá vált a megjelenített szöveg. Alapállapotban a kijelző nem fogyaszt áramot, csupán akkor, amikor a tartalmát frissítjük. Ami a méretet illeti A3 és A4-es formátumban egyaránt elérhető lesz a NEC „papírja”, a nagyobb kivitel érdekében pedig akár 8 lapot is egymás mellé rakhatunk, szinkronizálva őket.

nec-epaper1.jpg


A cég elsősorban reklámozás terén vár sikereket a termékétől, de érdeklődnek mobiltelefon gyártók is, például a Motorola. Részletes információkat a szerdán induló FPD kiállítás alkalmával kaphatunk, ami a japán Yokohama városában kerül megrendezésre. Mindenesetre sokan kíváncsiak, ez lesz-e az igazi áttörés az e-papír "történetében", hiszen sok próbálkozás napvilágot látott már a papír elektronikus helyettesítésére, de vagy minősége, vagy gyártási költségei miatt egyikből sem lett igazi technológiai áttörés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.