Hirdetés

Eee Box: asztali PC az ASUS-tól



|

Hivatalosan is bemutatkozott a tajvani gyártó apró és elegáns desktop PC-je, az Intel Atom processzorára épülő Eee Box.

Hirdetés

 

eeebox1.jpg
Az ASUS az Eee termékcsaládot az Eee PC-vel indította el, amelyet talán már senkinek sem kell bemutatni. Egyes források az idő múlásával tudni vélték, hogy az Eee sorozat további tagokkal bővül majd: például tévékkel, vagy asztali gépekkel.

 

Egy ideje már hallhatóak voltak azok a pletykák, amelyek a tajvani gyártó új asztali PC-jéről szóltak (itt természetesen az Eee-s gépre gondolunk). Az ASUS most minden kétséget eloszlatott a géppel kapcsolatban, ugyanis hivatalosan is bemutatta az Eee Box-ot.

 

Az Eee Box egy apró, helytakarékos, energiahatékony asztali PC, amely előbbi tulajdonságai mellett stílusos, remek kinézetű és elegáns megjelenésű. Természetesen igaz rá az Eee-filozófia, tehát könnyű rajta tanulni, dolgozni, és játszani is. A meglehetősen vékony PC óriási helyet takarít meg egy íróasztalon.  

 

Az ASUS azt ígéri, hogy a bekapcsolástól csupán 7 másodperc, és máris internetezhetünk - hála a PC-be épített Express Gate technológiának, amely az ASUS innovatív, gyors boot-technológiája. A gépbe épített Wi-Fi-modul már támogatja a 802.11n szabványt is.

 

eeebox2.jpg

 

A "Green Design" elveit követő Eee Box egyébként akár 90%-kal is képes csökkenteni az energiafelhasználását egy átlag PC-vel szemben. Emellett még csak nem is hangos, a gyártó ígérete szerint 26 dB-t kell majd hallgatniuk a felhasználóknak.

 

Sajnos az Eee Box megjelenésének idejéről, és áráról semmilyen információt nem tett közzé az ASUS. Szerencsére azonban van végleges specifikáció, amelyet most Önök is megtekinthetnek:

 

ASUS Eee Box - specifikációk:

  • Windows XP Home operációs rendszer
  • Intel Atom N270 (1,6 GHz) processzor
  • 1 GB DDR2 memória
  • 80 GB-os merevlemez
  • univerzális kártyaolvasó (SD, SDHC, MS, MS Pro, MMC)
  • 802.11n szabányt támogató Wi-Fi-modul
  • LAN
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.