Hirdetés

Egy nap alatt egymillió Xbox One-t adtak el



|

A Microsoft „házi weboldalán” jelentette be, hogy ez volt minden idők legsikeresebb Xbox-bevezetése.

Hirdetés

A Microsoft pénteken mutatta be legújabb játékkonzolját, az Xbox One-t. A cég alig egy nappal később az Xbox Wire-ön büszkén jelentette, hogy „kevesebb mint 24 óra alatt világszerte egymillió konzolt” értékesítettek, ezzel ez lett „minden idők legsikeresebb Xbox bevezetése”.

Kétségkívül impozáns adat, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy az eddigi „Xbox-történelem” során összesen két eszközt mutattak be – ráadásul az utolsót több mint nyolc évvel ezelőtt, amikor még jóval kisebb volt a nemzetközi konzolpiac.

Hirdetés

Arról nem is beszélve, hogy az eredeti Xboxot és az Xbox 360-at egy a mostanitól teljesen eltérő stratégiát követve dobták piacra: ezek a konzolok először Észak-Amerikában mutatkoztak be, az ázsiai és európai piacokon csak hetekkel később jelentek meg.

Nem úgy az Xbox One, amely pénteken egyszerre 13 országban – köztük Ausztráliában, Ausztriában, Brazíliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Mexikóban, Spanyolországban, Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Új-Zélandon – debütált. Nálunk sajnos csak jövőre lesz kapható – hogy miért, azt szombaton megjelent cikkünkből tudhatjátok meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.