Hirdetés

A Samsung 2013-ra beveszi a világot



|

A Samsung bemutatta hamarosan bevezetésre kerülő termékeit. A felhozatal nem csak ígéretes, de látványos is, a gyártó tervei pedig igen merészek.

Hirdetés

Látványos és gazdag kiállítást rendezett legújabb termékeiből a Samsung, a palettán ott szerepeltek egyebek között a szórakoztatóelektronika élvonalába sorolandó új televíziók és monitorok, a kivétel nélkül teljes HD felbontású videokamerák, egy igen ígéretes fényképezőgép és több új nyomtató is. Az európai piacra szánt, néhány hónapon belül kiskereskedelemben is kapható termékek ezúttal nem csak a rendszeres évi modellváltás követelte új típusszámokkal, hanem esetenként a jövőre meghatározó technológiákkal tüntettek.


LED-öbbentünk


Egyértelműen a LED technológia volt az, mely az utóbbi évek szó szerint leglátványosabb sikereit hozta a gyártónak, az új modellek nagyon jó kontrasztot biztosítanak és persze prémium árkategóriában értékesíthetők. Nem véletlen, hogy a LED-es fejlesztések és televíziók továbbra is a gyártó fókuszában állnak, kiemelkedő képminőségű paneleket csodálhattak meg a látogatók a bemutatón. A 6000-es, 7000-es és 8000-es sorozat az első és második generációs modellek nyomdokain haladva fő fényforrásként a hagyományosan bevált hideg-katód lámpa (CCFL) helyett LED-et alkalmaznak az LCD panel átvilágítására. Ezzel magasabb kontraszt arány érhető el és jóval vékonyabb, már-már pengeszerű, képként falra akasztható panelek gyárthatók, mindössze 3 centiméter vastagságban. Az sem mellékes, hogy igen jelentős, 40 százalékos energiamegtakarítás is elérhető, amit a kiállításon élő bemutatóban, a két technológia egymás mellé állításával sikerült is demonstrálni. A gyártás során nincs szükség higanyra, így környezetbarátabb és könnyebben újrahasznosítható készülékekről beszélhetünk. Megtudhattuk azt is, hogy a  nehéz gazdasági helyzet ellenére is várakozáson felüli kereslet mutatkozik ezek iránt a viszonylag drága termékek iránt (egy LED-es tévékészülékért 2-3-szoros árat kell fizetnünk azonos képátló mellett).

 

samsungmonitorok_.jpg

Még fényképezve is jól hat a Samsung LED-TV kompozíciója


A LED háttérvilágítással mélyebb feketék és kiemeltebb fehérek jeleníthetők meg, a Samsung „Wide Color Enchancement Pro” névvel fémjelezte a szélesebb színpaletta előállítására képes technológiát. Az új modellek figyelembe veszik a környezeti megvilágítást is és ahhoz igazodva képesek változtatni a háttérfény erejét, illetve csökkenteni a tükröződést. Mindhárom sorozat tagjaiba beépítették a Samsung Motion Plus képinterpolációs eljárását, melynek lényege, hogy a viszonylag kis képismétlés számú (rendszerint 25-30 kép/másodperc), nagy felbontású videoanyagokba köztes, a mozgásokat finomító képkockákat helyeznek el. A 8000-es sorozat 200 Hz-re, más sorozatokban 100 Hz-re finomítja a képváltás gyakoriságát.

 

usbdisplays_.jpg

 

Több azonos állású kijelzővel is kiegészíthetők a

noteszgépek a Samsung új USB-s megjelenítő családja révén

 

 

Több, mint TV, vagy monitor


Áttetsző Crytal TV bevonatot kaptak az új modellek, ami nagyban emeli megjelenésük fényét, emellett néhány belső extra is bekerült az új monitorokba. A DVB-T/C MPEG-4 HDTV tuner magyarországi viszonyok között is lehetővé teszi akár nagy felbontású digitális földfelszíni tévéadások vételét.

A 6-os sorozat nagyobb modelljei kivétel nélkül jelentős újdonságokat tartalmaznak, nem a megjelenítés, hanem a tartalom tekintetében. A gyártó Medi@2.0 néven jegyzett szolgáltatásának lényege, hogy a készülékek USB 2.0 meghajtókról képesek zene, fotó és film lejátszására, sőt, vezeték nélküli hálózati csatlakozással rendelkeznek és médialejátszóként (DLNA kliens) szolgálnak és internet kapcsolattal akár a YouTube vagy más szórakoztató oldalak is nagyképernyőn nézhetők.

A vékony megjelenítők mellé hasonló lejátszó is dukál, a Samsung ez alkalommal mutatta be BD-P4600 Blu-ray lejátszóját. A penge vékonyságú (39 mm) készülék elegáns, platinaszürkébe hajló zongorafekete burkolatot kapott, falra szerelhető és igencsak jól mutat a tévé alatt.

 

p2370_.jpg

Nem csak a tévék, a monitorok közül is sok az új Crystal designnal készül

 

Ugyanez a Crystal megjelenés érhető tetten az új monitor kínálatban is. A P2070, P2270 és P2370-es modellek valamennyien ezzel a burkolattal és 16:9 oldalaránnyal dicsekedhetnek, a 22 és 23 hüvelykesek pedig teljes HD felbontású képet nyújtanak, április közepétől már elérhetők lesznek itthon is.
A megfizethető 3D megjelenítők piacán is erősít a gyártó, 2233RZ jelű modellje 120 Hz képfrissítésre képes. Az nVidia GeForce 3D Vision videokártyáival és 3D szemüveggel kiegészítve térérzettel kombinálja a képet. A mellékelt szoftverrel mintegy 350 „közönséges” játék jeleníthető meg 3D formátumban, így extra szoftverkiadások nélkül juthatnak a játékosok egészen újszerű élményhez, akár az eddig megszokott játékaikban is.

Kifejezetten noteszgépek mellé ajánlottak az új, USB 2.0 csatlakozású megjelenítők. A SyncMaster LD190N és LD220 állványzata segítségével a noteszgép kijelző mellé azonos magasságba és szögbe állítható. Mivel USB 2.0 csatlakozást igényel a kép átviteléhez is, gyakorlatilag tetszőleges számú kijelző kapcsolható egy közönséges laptophoz is.

 

Hibrid fényképezők és videokamerák


Új, NX modelljében a gyártó a kompakt „célozz és lőj” készülékek kezelhetőségét igyekszik ötvözni a tükörreflexes modellek képminőségével. Az NX ahogy a nagyok is, APS C méretű képérzékelőt használ, melynek nagy érzékelőfelülete jobb képminőséget eredményez. A tükrös kereső helyébe nagy felbontású elektronikus kereső (EVF) lép, így lehetővé vált a lencse és érzékelő közti távolság csökkentése, a készülék méreteiben közelebb áll a kompaktokhoz. A hátoldali LCD-n élő nézet (Live View) is igénybe vehető. Sokféle tartozék és akár teljes HD felbontású (20 fps) videofelvétel árnyalja tudását. A gyártó új Digital Imaging divíziója nagy reményeket fűz nemcsak az NX modellhez, de az egész hibrid fényképezőkép kategóriához, melynek részesedését 20%-ra prognosztizálja a 2012-es évre, egyúttal addigra a világ első számú kamera gyártójává is kíván válni a cég.

 

samsungnx_.jpg
 

A mikronégyharmados szabvány szerint készült gépek ellenlábasa
a Samsung NX típusjelű hibrid kamerája

 

Nem mehetünk el szó nélkül az új kompaktok mellett. A WB100-as modell elsőként dicsekedhet élénk AMOLED kijelzővel, 24 milliméteres (ekvivalens) nagy látószögű objektívje, az 5× optikai zoom és a 720p-s HD videofelvétel (H.264), az optikai képstabilizátor no és a HDMI csatlakozás ígéretes modellé teszik. Ugyanúgy 12,2 megapixeles felbontást és azonos látószöget kínál a WB550, ám már 10-szeres optikai zoommal kombinálva. A sorozat design darabja a kikapcsolt állásban mindössze 16,6 milliméter vékony ST50-es.

Összesen 5 Full HD felbontású videokamera modellel lesz gazdagabb a gyártó palettája. A HMX sorozat csúcsa a 64 GB SSD háttértárral felszerelt HMX-H106-os, mely videokamerák között elsőként alkalmazza ezt a típusú tároló technológiát. Nagyobb megbízhatóságot, zajmentességet, kisebb hőkibocsátást és fogyasztást biztosít az SSD, mint a mini HDD így strapabíróbb, hosszabb üzemidejű kamerák építhetők felhasználásával. A készülék 16 és 32 gigabájtos változata is ugyanezen alkalommal került bejelentésre. Valamennyi HMX modell rendelkezik optikai képstabilizátorral, 10-szeres optikai zoommal és HDMI kimenettel is. H.264 tömörítéssel dolgoznak, a 64 gigabájtos változat akár  12 órás Full HD felvétel rögzítését is lehetővé teszi.

 

hmx-h106_.jpg
64 gigabájtos SSD szolgál háttértárul a HMX-106-os HD videokamerában.

 

Új vizekre eveztek a HMX-R10 tervezői, mely a gyártó első CMOS képérzékelővel dolgozó Full HD videokamerája. A készülék szokatlan módon épül fel, 25 fokos szögben megtört optikai tengelyével szabadabb tartást ígér a csuklónak és a felkarnak. Videokamera viszonylatban élenjáró, 9 megapixeles fotó felbontással dicsekedhet és lassított rögzítésre (1,3,5,10,15 vagy 30 fps) is alkalmas.

 

samsunghmx-r10_.jpg

Megtört optikai tengelyével kényelmesebb fogást ígér az új, Full HD-s HMX-R10 videokamera



Nyomtatók: a végtelenbe és tovább


Eddigi nyomtatós sikereire alapozva merész célokat tűzött ki a Samsung, az elkövetkező négy év során a prémium printerek (vállalati nyomtatás) piacának  meghatározó szereplőjévé kíván válni. Eddigi, a kisirodai és irodai nyomtatók terén elért sikereire és saját gyártói és fejlesztői kapacitására építve most már vállalati nyomtatókat is találunk a palettán. A gyártó eddigi leggyorsabb színes lézernyomtatója, a CLP-770ND 32 színes lapot képes előállítani percenként, 720 megahertzes processzorral dolgozza fel az adatokat és 80 gigabájtos merevlemezzel bővíthető. A gyártó a 7000 oldalas toner kapacitást, a 10 másodperces első nyomatot és a magas, havi 120000 oldalas terhelhetőséget emeli ki a paraméterek közül. A négy soros LCD kijelzőn olvashatók a rendszerüzenetek, nyomon követhetők a munkák, természetesen mindezek az információk a SyncThru webadmin felületen is rendelkezésre állnak.


Multifunkciós téren az új SCX-5635FN monokróm modellt találjuk a vállalati kínálatban. A kompakt nyomtató egység 33 lapot vet papírra vagy másol percenként, az első oldallal 8,5 másodperc alatt készül el. A négy soros LCD panel barátságos menürendszerével könnyebb kezelhetőséget ígér a Samsung, a készülék 80 000 oldalas havi kapacitásával a kis- és közepes vállalkozásokat célozták meg a tervezők. A vállalati információáramlás rendjébe az USB meghajtóra, FTP-re, hálózati mappába történő beolvasás és flash meghajtóról történő nyomtatás segít beilleszteni a készüléket.

 

samsungbigprinters_.jpg

Nagyban is élre tör a Samsung nyomtatóival, 32 lap/perces színes és

43 lap/perces monokróm modellekkel jelentkezik a vállalati szegmensben

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.