Hirdetés

A Samsung 2013-ra beveszi a világot

|

A Samsung bemutatta hamarosan bevezetésre kerülő termékeit. A felhozatal nem csak ígéretes, de látványos is, a gyártó tervei pedig igen merészek.

Hirdetés

Látványos és gazdag kiállítást rendezett legújabb termékeiből a Samsung, a palettán ott szerepeltek egyebek között a szórakoztatóelektronika élvonalába sorolandó új televíziók és monitorok, a kivétel nélkül teljes HD felbontású videokamerák, egy igen ígéretes fényképezőgép és több új nyomtató is. Az európai piacra szánt, néhány hónapon belül kiskereskedelemben is kapható termékek ezúttal nem csak a rendszeres évi modellváltás követelte új típusszámokkal, hanem esetenként a jövőre meghatározó technológiákkal tüntettek.


LED-öbbentünk


Egyértelműen a LED technológia volt az, mely az utóbbi évek szó szerint leglátványosabb sikereit hozta a gyártónak, az új modellek nagyon jó kontrasztot biztosítanak és persze prémium árkategóriában értékesíthetők. Nem véletlen, hogy a LED-es fejlesztések és televíziók továbbra is a gyártó fókuszában állnak, kiemelkedő képminőségű paneleket csodálhattak meg a látogatók a bemutatón. A 6000-es, 7000-es és 8000-es sorozat az első és második generációs modellek nyomdokain haladva fő fényforrásként a hagyományosan bevált hideg-katód lámpa (CCFL) helyett LED-et alkalmaznak az LCD panel átvilágítására. Ezzel magasabb kontraszt arány érhető el és jóval vékonyabb, már-már pengeszerű, képként falra akasztható panelek gyárthatók, mindössze 3 centiméter vastagságban. Az sem mellékes, hogy igen jelentős, 40 százalékos energiamegtakarítás is elérhető, amit a kiállításon élő bemutatóban, a két technológia egymás mellé állításával sikerült is demonstrálni. A gyártás során nincs szükség higanyra, így környezetbarátabb és könnyebben újrahasznosítható készülékekről beszélhetünk. Megtudhattuk azt is, hogy a  nehéz gazdasági helyzet ellenére is várakozáson felüli kereslet mutatkozik ezek iránt a viszonylag drága termékek iránt (egy LED-es tévékészülékért 2-3-szoros árat kell fizetnünk azonos képátló mellett).

 

samsungmonitorok_.jpg

Még fényképezve is jól hat a Samsung LED-TV kompozíciója


A LED háttérvilágítással mélyebb feketék és kiemeltebb fehérek jeleníthetők meg, a Samsung „Wide Color Enchancement Pro” névvel fémjelezte a szélesebb színpaletta előállítására képes technológiát. Az új modellek figyelembe veszik a környezeti megvilágítást is és ahhoz igazodva képesek változtatni a háttérfény erejét, illetve csökkenteni a tükröződést. Mindhárom sorozat tagjaiba beépítették a Samsung Motion Plus képinterpolációs eljárását, melynek lényege, hogy a viszonylag kis képismétlés számú (rendszerint 25-30 kép/másodperc), nagy felbontású videoanyagokba köztes, a mozgásokat finomító képkockákat helyeznek el. A 8000-es sorozat 200 Hz-re, más sorozatokban 100 Hz-re finomítja a képváltás gyakoriságát.

Hirdetés

 

usbdisplays_.jpg

 

Több azonos állású kijelzővel is kiegészíthetők a

noteszgépek a Samsung új USB-s megjelenítő családja révén

 

 

Hirdetés

Több, mint TV, vagy monitor


Áttetsző Crytal TV bevonatot kaptak az új modellek, ami nagyban emeli megjelenésük fényét, emellett néhány belső extra is bekerült az új monitorokba. A DVB-T/C MPEG-4 HDTV tuner magyarországi viszonyok között is lehetővé teszi akár nagy felbontású digitális földfelszíni tévéadások vételét.

A 6-os sorozat nagyobb modelljei kivétel nélkül jelentős újdonságokat tartalmaznak, nem a megjelenítés, hanem a tartalom tekintetében. A gyártó Medi@2.0 néven jegyzett szolgáltatásának lényege, hogy a készülékek USB 2.0 meghajtókról képesek zene, fotó és film lejátszására, sőt, vezeték nélküli hálózati csatlakozással rendelkeznek és médialejátszóként (DLNA kliens) szolgálnak és internet kapcsolattal akár a YouTube vagy más szórakoztató oldalak is nagyképernyőn nézhetők.

A vékony megjelenítők mellé hasonló lejátszó is dukál, a Samsung ez alkalommal mutatta be BD-P4600 Blu-ray lejátszóját. A penge vékonyságú (39 mm) készülék elegáns, platinaszürkébe hajló zongorafekete burkolatot kapott, falra szerelhető és igencsak jól mutat a tévé alatt.

 

p2370_.jpg

Nem csak a tévék, a monitorok közül is sok az új Crystal designnal készül
Hirdetés

 

Ugyanez a Crystal megjelenés érhető tetten az új monitor kínálatban is. A P2070, P2270 és P2370-es modellek valamennyien ezzel a burkolattal és 16:9 oldalaránnyal dicsekedhetnek, a 22 és 23 hüvelykesek pedig teljes HD felbontású képet nyújtanak, április közepétől már elérhetők lesznek itthon is.
A megfizethető 3D megjelenítők piacán is erősít a gyártó, 2233RZ jelű modellje 120 Hz képfrissítésre képes. Az nVidia GeForce 3D Vision videokártyáival és 3D szemüveggel kiegészítve térérzettel kombinálja a képet. A mellékelt szoftverrel mintegy 350 „közönséges” játék jeleníthető meg 3D formátumban, így extra szoftverkiadások nélkül juthatnak a játékosok egészen újszerű élményhez, akár az eddig megszokott játékaikban is.

Kifejezetten noteszgépek mellé ajánlottak az új, USB 2.0 csatlakozású megjelenítők. A SyncMaster LD190N és LD220 állványzata segítségével a noteszgép kijelző mellé azonos magasságba és szögbe állítható. Mivel USB 2.0 csatlakozást igényel a kép átviteléhez is, gyakorlatilag tetszőleges számú kijelző kapcsolható egy közönséges laptophoz is.

 

Hirdetés

Hibrid fényképezők és videokamerák


Új, NX modelljében a gyártó a kompakt „célozz és lőj” készülékek kezelhetőségét igyekszik ötvözni a tükörreflexes modellek képminőségével. Az NX ahogy a nagyok is, APS C méretű képérzékelőt használ, melynek nagy érzékelőfelülete jobb képminőséget eredményez. A tükrös kereső helyébe nagy felbontású elektronikus kereső (EVF) lép, így lehetővé vált a lencse és érzékelő közti távolság csökkentése, a készülék méreteiben közelebb áll a kompaktokhoz. A hátoldali LCD-n élő nézet (Live View) is igénybe vehető. Sokféle tartozék és akár teljes HD felbontású (20 fps) videofelvétel árnyalja tudását. A gyártó új Digital Imaging divíziója nagy reményeket fűz nemcsak az NX modellhez, de az egész hibrid fényképezőkép kategóriához, melynek részesedését 20%-ra prognosztizálja a 2012-es évre, egyúttal addigra a világ első számú kamera gyártójává is kíván válni a cég.

 

samsungnx_.jpg
 

A mikronégyharmados szabvány szerint készült gépek ellenlábasa
a Samsung NX típusjelű hibrid kamerája

 

Nem mehetünk el szó nélkül az új kompaktok mellett. A WB100-as modell elsőként dicsekedhet élénk AMOLED kijelzővel, 24 milliméteres (ekvivalens) nagy látószögű objektívje, az 5× optikai zoom és a 720p-s HD videofelvétel (H.264), az optikai képstabilizátor no és a HDMI csatlakozás ígéretes modellé teszik. Ugyanúgy 12,2 megapixeles felbontást és azonos látószöget kínál a WB550, ám már 10-szeres optikai zoommal kombinálva. A sorozat design darabja a kikapcsolt állásban mindössze 16,6 milliméter vékony ST50-es.

Hirdetés

Összesen 5 Full HD felbontású videokamera modellel lesz gazdagabb a gyártó palettája. A HMX sorozat csúcsa a 64 GB SSD háttértárral felszerelt HMX-H106-os, mely videokamerák között elsőként alkalmazza ezt a típusú tároló technológiát. Nagyobb megbízhatóságot, zajmentességet, kisebb hőkibocsátást és fogyasztást biztosít az SSD, mint a mini HDD így strapabíróbb, hosszabb üzemidejű kamerák építhetők felhasználásával. A készülék 16 és 32 gigabájtos változata is ugyanezen alkalommal került bejelentésre. Valamennyi HMX modell rendelkezik optikai képstabilizátorral, 10-szeres optikai zoommal és HDMI kimenettel is. H.264 tömörítéssel dolgoznak, a 64 gigabájtos változat akár  12 órás Full HD felvétel rögzítését is lehetővé teszi.

 

hmx-h106_.jpg
64 gigabájtos SSD szolgál háttértárul a HMX-106-os HD videokamerában.

 

Új vizekre eveztek a HMX-R10 tervezői, mely a gyártó első CMOS képérzékelővel dolgozó Full HD videokamerája. A készülék szokatlan módon épül fel, 25 fokos szögben megtört optikai tengelyével szabadabb tartást ígér a csuklónak és a felkarnak. Videokamera viszonylatban élenjáró, 9 megapixeles fotó felbontással dicsekedhet és lassított rögzítésre (1,3,5,10,15 vagy 30 fps) is alkalmas.

Hirdetés

 

samsunghmx-r10_.jpg

Megtört optikai tengelyével kényelmesebb fogást ígér az új, Full HD-s HMX-R10 videokameraNyomtatók: a végtelenbe és tovább


Eddigi nyomtatós sikereire alapozva merész célokat tűzött ki a Samsung, az elkövetkező négy év során a prémium printerek (vállalati nyomtatás) piacának  meghatározó szereplőjévé kíván válni. Eddigi, a kisirodai és irodai nyomtatók terén elért sikereire és saját gyártói és fejlesztői kapacitására építve most már vállalati nyomtatókat is találunk a palettán. A gyártó eddigi leggyorsabb színes lézernyomtatója, a CLP-770ND 32 színes lapot képes előállítani percenként, 720 megahertzes processzorral dolgozza fel az adatokat és 80 gigabájtos merevlemezzel bővíthető. A gyártó a 7000 oldalas toner kapacitást, a 10 másodperces első nyomatot és a magas, havi 120000 oldalas terhelhetőséget emeli ki a paraméterek közül. A négy soros LCD kijelzőn olvashatók a rendszerüzenetek, nyomon követhetők a munkák, természetesen mindezek az információk a SyncThru webadmin felületen is rendelkezésre állnak.


Multifunkciós téren az új SCX-5635FN monokróm modellt találjuk a vállalati kínálatban. A kompakt nyomtató egység 33 lapot vet papírra vagy másol percenként, az első oldallal 8,5 másodperc alatt készül el. A négy soros LCD panel barátságos menürendszerével könnyebb kezelhetőséget ígér a Samsung, a készülék 80 000 oldalas havi kapacitásával a kis- és közepes vállalkozásokat célozták meg a tervezők. A vállalati információáramlás rendjébe az USB meghajtóra, FTP-re, hálózati mappába történő beolvasás és flash meghajtóról történő nyomtatás segít beilleszteni a készüléket.

 

samsungbigprinters_.jpg

Nagyban is élre tör a Samsung nyomtatóival, 32 lap/perces színes és

43 lap/perces monokróm modellekkel jelentkezik a vállalati szegmensben
Hirdetés

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.