Hirdetés

Egy terabájtos optikai adattároló



|

Gigászi kapacitású optikai lemeztömböt fejleszt a Hitachi-Maxell.

Hirdetés

A tömb alapjául 92 mikrométer vastagságú vékonyfilm lemezek szolgálnak, melyekből kettő-kettőt egymásnak háttal összeillesztve 9,4 gigabájt kapacitású kétoldalas médiát kapunk. Ezzel ugyanott lennénk, mint a DVD esetében, ám a hajszálvékony rétegekből 100-at integrálnak a fejlesztők egyetlen lemezváltó kazettába, így képezve 940 GB összesített tárterületet. A komplett kazetta 65×133×161 milliméteres lesz csupán, a masszív író-ovasó rendszer természetesen automatikusan kezeli majd. A technológia a hangzatos "stacked volumetric optical discs" (SVOD) névre hallgat, utalva arra, hogy a vékony lemezek egymásra halmozásával már térfogat-optikai rendszerről beszélhetünk.


2007 első negyedévére várható a kész termék piacon való megjelenése. Robosztus kialakítása miatt természetesen elsősorban a professzionális adattárolásban lehet érdekes ez a megoldás, házi használatra nem tervezik forgalomba hozni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.