Hirdetés

Egy vagyont fektet az akkufejlesztésbe a Dyson



|

Még a Tesla is bajba kerülhet a Dyson 1,4 milliárd dolláros fejlesztése miatt.

Hirdetés

Miközben a Tesla óriási akkugyárral készül, a háttérből meglepetést okozhat a Dyson. A tulajdonos James Dyson elárulta, hogy 1,4 milliárd dolláros fejlesztést hajtanak végre a következő öt évben, amelynek során létrehoznak egy akkumulátorgyárat is. 

Hirdetés

A Dyson tavaly vásárolta meg az akkumulátoros startupot, a Sakti3-at, amelynek az eredményeit azonban eddig csak laborkörülmények között mutatták meg. 

A haladásban a legnagyobb akadályt a költségek jelentik, a Sakti3 technológiája ugyanis egy porszívónál is 2000 dolláros többletet jelent. Egy új gyárral és a technológia terjedésével a költségek nagyot eshetnek, és ha így lesz, a Tesla is bajba kerülhet, mert az új technológiát az autókhoz is fel lehet használni. A Sakti3 korábban azt állította, kétszer nagyobb sűrűségben tudják tárolni az energiát, mint a Tesla akkui. 

Mivel a Tesla nagy gyárát nehéz lenne más akkuk termelésére átállítani, ezért az autóipar más irányba is fordulhat, ha egy rivális nagyobb hatótávolságot ígér egy hatékonyabb technológiával. 

Természetesen előfordulhat, hogy a kísérleti technológia végül kudarcot vall - a Tesla éppen ezért maradt a lítium-ion akkuknál, azok korlátai és Elon Musk általános vakmerősége ellenére is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.