Hirdetés

Egyben asztali PC és okostelefon a Nitro Duo



|

Két teljesen különböző rendszerchip és operációs rendszer található az eszközben.

Hirdetés

A Consumer Electronics Show multinacionális kiállítói alaposan lefoglalták az elmúlt napokban a helyszínen lévő tudósítókat, a nagyok termékeinek vizsgálata után végre akadt egy kis idejük érdekességekre vadászni. Az SL-Interphase nevű vállalat egy meglepően geek rétegtermék prototípusaival ment ki a Las Vegasba, amely megfelelő érdeklődés esetén közösségi finanszírozással valósulhat meg.

Hirdetés


A Nitro Duo egy kisebb méretű téglára hasonlít, lényegében egy házban boronál össze egy Intel Atom Z3745 processzoros számítógépet, továbbá egy FreeScale i.MX6 (4× Cortex-A9) rendszerchipes okostelefont. A kettő eszköz teljesen elszeparáltan működik, de a szenzorokhoz, portokhoz és (jelenleg 5 hüvelykes és 800×480 pixeles) érintőkijelzőhöz persze mindkettő hozzáfér. A 4G modemmel is ellátott mobilos részbe 2 GB RAM és 8 GB háttértár került (microSD kártyával lett megoldva), a számítógépes rész 4 GB memóriával és 256 gigás SSD-vel gazdálkodik.


Az okostelefon és számítógép közt egy gombnyomással válthat a felhasználó, előbbin Android, utóbbin teljes értékű Windows fut. A tervek szerint az elkövetkező hónapokban véglegesedik majd a konstrukció, a mérnökök szeretnék vékonyabbá és erősebbé tenni a Nitro Duót.


(Forrás: Liliputing)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.