Hirdetés

Egyelőre nem csökkennek az ultrabook árak



|

A forgalmazók becslései szerint 2013-tól korábban nem lesznek jelentősen olcsóbbak az Ultrabookok

Hirdetés

A forgalmazók úgy vélik, hogy 2013-tól korábban az ultrabookok ára nem érheti el a vásárlók számára kedves 599-699 dolláros határt. A magas gyártási költségek miatt a gyártóknak továbbra is magasan kell tartania az áraikat, hogy profitálhassanak termékeikből.

 

Az ellátási lánc felől érkező információk is ezt támasztják alá. Az ultrabookok végleges költségét tetemesen az SSD-k emelik meg, melyek előállítási költsége még mindig tízszer magasabb, mint a hagyományos merevlemezekéi. Emellett az egyedi kialakítású ultra vékony burkolat elemek és alkatrészek is jelentős szerepet játszanak az elkészült gépek árának magasan tartásában.

 

 

Ahogy a forgalmazók a második negyedévben elkezdik csökkenteni az áraikat, úgy az ultrabookok megközelíthetik a 799 dolláros árat. Ezzel ugyan már jelentős differenciát mutathatnak fel az első generációs ultrabookok 999 dolláros árához képest, azonban még mindig messze állnak majd attól az ársávtól, melyen szignifikáns forgalom lenne lebonyolítható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.