Hirdetés

Egygombos képernyő nyomtatás a Samsung 1660 és 1665 nyomtatókban



|

A piac legkisebb nyomtatóiként aposztrofálta új termékeit a Samsung.

Hirdetés

Az ML-1660 és az ML-1665 helytakarékosabbak, mint a korábbi Samsung modellek, a gyártó szerint a legkisebbek a piacon. A kimeneti tálca borítása hozzájárul a modern külsőhöz és a zajszint csökkentéséhez is (a gyártó szerint, mi pedig nem látjuk, hogyan lehetne a készülékekkel teljesen csukott állapotban nyomtatni, de talán majd a teszt során kiderül). A monokróm A4-es lézernyomtató készülékek nyomtatási sebessége a gyári adatok szerint 16 lap percenként, az első oldal nyomtatási ideje pedig kevesebb, mint 8,5 másodperc. A tonerkazetta kapacitása 1500 oldal.

 

 

samsung_ml-1660_r45
 

 

 

A nyomtatókat a Samsung AnyWeb Print szoftverével szállítják, amivel a felhasználók ki tudnak választani, áthúzni és beilleszteni bizonyos tartalmakat weboldalakról egy új, üres oldalra, melyet ezután tetszőlegesen szerkeszthetnek tovább. Az Anyweb Print szoftver segít, hogy csak azt az információt nyomtassuk ki, amire ténylegesen szükségük van, így időt, papírt és tonert takaríthatunk meg.

 

 

samsung_ml-1660_button

 

 

A Samsung több egyszerűen használható one-touch funkciót vezetett be új készülékeiben, a felhasználói igényekre reagálva. A már néhány korábbi modellen is elérhető Samsung Print Screen gomb megnyomásával a felhasználók gyorsan és könnyen kinyomtathatják a PC képernyőjén látható képet. Emellett nem hátul elrejtett billenő bekapcsolóval szerelték fel a nyomtatókat, hanem a Samsung új Soft Power gombjával, mely a készülék első paneljén található.

 

 

Graham Long, a Samsung Electronics Európai IT részlegének alelnöke így magyarázza az egygombos ki-be kapcsolás és képernyőnyomtatás funkciók motivációját: „A Samsung megérti, hogy a vásárlók nem akarnak az új készülék használatának elsajátítása miatt aggódni.”

 

 

spec.png
 

 

 

A Soft-power gomb „green” okokból van az új készülékek homlokzatán, hogy ne a hátsó billenőkapcsolót kelljen keresgélniük a felhasználóknak, hanem egy gyors gombnyomással üzemen kívüli állapotba léptethessék a nyomtatót. A Samsung ez által a nyomtatók kikapcsolására szeretné buzdítani a felhasználókat, méréseik szerint ezzel ugyanis üresjárati óránként 9,55 Watt takarítható meg. A kis asztali nyomtatók annyi üzemórát töltenek készenléti módban 10 wattos fogyasztással, hogy az egy év alatt már számottevő feleslegesen kifizetett villanyszámlát generál, annyit, mintha egy izzót 18 napon át égve hagytunk volna. Az is igaz azonban, hogy míg a billenőkapcsoló teljesen kikapcsolja a készüléket, addig az érintőgombos készülékek kikapcsolt (soft-off) állapotban is fogyasztanak fél vattot. Véleményünk szerint lehet tovább fokozni a megtakarítást egy kapcsolós elosztó közbeiktatásával.

 

A termékek 2010 második negyedévétől érhetőek el Európában.

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.