Hirdetés

Egyre drágábbak a memóriák



|

A trend folytatódik, a szabadeséses RAM-árak korszaka elmúlt.

Hirdetés

A régmúlté az az időszak, amikor a memóriák árai gyakorlatilag szabadesésben csökkentek hétről hétre. Az árak manipulációjával meggyanúsított szektor harmadik legnagyobb gyártója, a Micron nem érezte elég komolynak a vádakat, ezért bátran beszélt arról, hogy az iparág nem engedheti meg magának az árcsökkentéseket, és a következő hónapokban egyre magasabb vételárakra számíthatunk.

A kereslet-kínálat egyensúlyát az hozta vissza (nagyjából), hogy a gyártók folyamatosan csökkentik a gyártási kapacitásukat. Korábban a készletek nagyon magasak voltak, a gyenge eladások pedig remekül tükrözték a PC-s piac siralmasnak mondható állapotát. Végül a gyártókat azzal vádolták meg, hogy csalnak a memóriaárakkal, azonban az áremelések eddig nem váltak nagyon túlzóvá.

A Micron ezért nem is érzi valósnak a vádakat, és arról számolt be, hogy 2014-ig folyamatosan nőnek majd az árak. Ennek az oka többek között az, hogy a kínai partnerek az olcsó tabletekhez egyre több DRAM-ot rendelnek, emiatt pedig enyhül a PC-s piac negatív hatása. Mivel a kapacitást nem emelik, ezért nőhetnek az árak, amelyek egyébként már most sokat emelkedtek márciusban. Egy 4 gigabájtos DDR3-as modul már 23 dollárba kerül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.