Hirdetés

Egyre halkabb HDD-k érkeznek



|

Az új Samsung merevlemezek kategóriájukban a legcsöndesebbek.

Hirdetés

Az S166 széria jelenleg 80- és 160 gigabájtos kapacitással kapható, és a tesztek szerint jóval csöndesebb, mint a hasonló tárkapacitású merevlemezek. A mérések a 80- és 160 gigabájtos tárolók alapjáraton 28 decibel, míg fejpozícionálás (seek) közben 32 decibel zajt csapnak. Ezzel szemben az S166-nál ugyanezen értékek 24- és 27,5 decibel körül alakulnak. A 15 százaléknyi különbség első látásra kevésnek tűnik, ám a logaritmikus értékeknél -- mint amilyen a dB is -- kis eltérés is roppant sokat számít.

 

A Samsung SpinPoint S166 visszafogott tárkapacitásának köszönhetően leginkább halk irodai gépekbe, illetve DVD-felvevőkbe hasznosítható, bár otthoni asztali számítógépbe is megállja a helyét -- erről tanúskodnak a technikai jellemzők is: 7200 fordulat/perc, 2-8 megabájt gyorsítótár, Sata II (plusz NCQ támogatás) vagy P-ATA csatolófelület.

 

 

samsung_s166_k.jpg

 

 

Az S szériába a NoiseGuard és SilentSeek technológián felül három újdonságot építettek be, ami lehetővé teszi a halk működést:

  • Az író/olvasó fej és a lemeztányér közötti távolság dinamikus változtatása.
  • Gyorsabb és takarékosabb vezérlőlapka.
  • Egy merevlemeztányérra optimalizált mechanika.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.