Hirdetés

Egyre népszerűbb a PS3



|

Európában már több mint 5 millió PlayStation 3 talált gazdára, és a Sony konzolja már október óta népszerűbb az Xbox 360-nál is.

Hirdetés

 

ps3.jpg
A Sony európai képviseletének elnöke, David Reeves egy londoni tájékoztatón jelentette be, hogy a gyártó már több mint 5 millió PlayStation 3-at értékesített Európaszerte.

 

Reeves hozzátette, hogy a PS3-ból - ami egyébként már tavaly október óta népszerűbb az Xbox 360-nál - Európában többet adtak el mint ahány Xbox 360 fogyott, mindezt úgy, hogy a Microsoft már 16 hónappal megelőzte őket a piacon.

 

Mindezt a Sony-nak úgy sikerült összehoznia, hogy ráadásul még drágább is ellenfelénél. A legolcsóbb PS3 299 euróba kerül, míg az Xbox 360-ért 159 eurót kérnek március óta - a Microsofton azonban még az árcsökkentés sem segített.

 

Ez az előny nem meglepetés. Noha a PlayStation 3 útja nehezen indult, problémák voltak a megjelenéssel, készletekkel, profittal, és a korai fogadtatással is, a konzol mára kiforrott lett, és nem mellesleg kiváló házimozi-alaprendszerként is használható.

 

Sőt, tegyük hozzá, hogy a Blu-ray-lejátszók közül az egyetlen, amely a formátummal teljes mértékben kompatibilis, köszönhetően az állandó és részletes firmware-frissítéseknek.

 

playstation_3_game_console.jpg

 

A Sony Computer Entertainment Europe elnöke, David Reeves a tájékoztatón azt is elmondta, hogy Európában eddig 12 millió PSP kézi játékgép fogyott, és összesen 48 millió darab PS2-t adtak el.

 

Noha a Sony előnye megnyugtató lehet a Microsofttal szemben - ami a mi kontinensünket illeti -, mindkét gyártó alaposan le van maradva a konzolpiac vezetőjétől, a Nintendótól. A Wii eladásait tényleg lehetetlen utolérni, és valóban sokan szeretik - az Epic Games csak úgy említette, mint egy "vírust".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.