Hirdetés

Egyre több Ultra HD-s tévét veszünk



|

Az idén eladott televíziók 10 százaléka már Ultra HD-s lesz.

Hirdetés

A kijelző-és tévégyártók komolyan hitték, hogy a világon a legnagyobb őrület a 3D lesz, azonban a 3D-s tévék csúfos bukást szenvedtek el. Nem volt nehéz elképzelni, hogy az Ultra HD a magas árkategóriája miatt ugyanerre a sorsa jut, azonban a statisztikák szerint más a helyzet. A Digitimes arról számolt be, hogy meglehetősen jól fogynak a 4K-s felbontásra képes televíziók, és tulajdonképpen már idén a piac tizedét teszik ki. 

Hirdetés

A piaci megfigyelők előrejelzései szerint világszinten maximum az eladások 6 százalékát tennék ki a 3840 x 2160 képpont megjelenítésére alkalmas Ultra HD-s tévék, ami konkrét számadatban 16-17 millió darabot jelentene. Az Innolux állítása szerint ez az érték valójában 20 millió lesz, ami már a teljes piac 10 százalékát jelenti. 

A tavalyi év vége óta meglehetősen nagy figyelmet kapnak a technológiai rendezvényeken az Ultra HD-s tévék, amelyek végérvényesen kiszorították a piacról az elképesztően drága OLED TV-ket. A 4K-s szektor élén a Samsung és az LG állnak, a legegyenletesebb eladásokkal. Az adatok szerint egyébként Japánban és Kínában sokkal kevésbé veszik az Ultra HD-s televíziókat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.