Hirdetés

Egyszerű biztonságos WLAN hálózatok



|

Hirdetés

A Linksys úgy látta, hogy a vezetéknélküli hálózatok esetében felmerülő biztonsági problémák egyik megoldása az lehet, ha olyan eljárásokat fejleszt ki, amelyek jelentősen leegyszerűsítik a vezetéknélküli eszközök biztonsági paramétereinek beállítását. Ezért egy olyan terméket mutatott be, amely kompatibilis az SES (SecureEasySetup) technológiával.

Az SES segítségével a vezetéknélküli hálózatokhoz kapcsolódó eszközök WPA-val (Wi-Fi Protected Access) történő biztonságos konfigurálása válik néhány gombnyomással lehetővé. A SES tartalmaz egy firmware-t is, amely a routerek és a hozzáférési pontok esetében használható. Emellett tartozik hozzá egy segédprogram is, amely a kliens eszközök beállítását segíti.

A Linksys szerint az SES segítségével a WPA-t támogató vezetéknélküli hálózatok beállításához a felhasználónak mindössze egy-egy gombot kell megnyomnia a konfigurálandó hálózati eszközön és a segédprogramban. Tehát SSID (Service Set Identifier), különböző kulcsok és egyéb biztonsági paraméterek megadására sincs szükség.

A Linksys az SES technológiát először a Wireless-G illetve a SpeedBooster termékei esetében vezeti be, de a cég ígérete szerint azt egy firmware frissítés révén az utóbbi két évben megjelent vezetéknélküli termékeihez is elérhetővé fogja tenni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.